Başkan Seçer,AKOB'un Burs Fonu Yararına Düzenlediği Etkinliğe Katıldı

AKOB "Katılın Çoğalalım,Kahvaltıda Buluşalım" etkinliğine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katıldı.

KÜLTÜR - SANAT - 28-04-2019 16:26

Bazzar Cafe  bahçesinde gerçekleştilen kahvaltı buluşmasında sanatın gelişmesine ve sanatçıların yetişmesine katkı amacıyla Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği (AKOB) Burs Fonu yararına kahvaltı düzenledi.

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer etkinlikte yaptığı konuşmasında,Seçim öncesi verdiğimiz sözlerin arkasındayız,Rahat olun,Sanat, kültür ve spor alanında hassasiyetimiz var.Artık bundan sonra görevimiz başlıyor.Türkiye'de sanat ve kültüre bakış açısı çağdaş bir sanat anlayışıyla  Ankara,İstanbul,İzmir,Mersin,Adana,Hatay,Anatalya,Muğla gibi büyük kentler, Ege'de Akdeniz'de Marmara'da % 50'si bu zihniyetle daha demokrat,daha çağdaş hukuk anlayışını benimseyenler yönetecek." dedi.Diğer partilerde deaynı zihniyet içinde olan pekçok iyi ntelikli başkan olduğunu dile getiren Başkan Seçer,"Çok çalışmak gerekiyor.Son onbeş yıldır önemli tahribatlar ve tranvalar yaşandığıa tanıklık ettikl,kısa sürede telafi edeceğiz" dedi.Mersin'in sanatsal ve kültürel alanda büyük zenginliğinin olduğunu,bu zengin iklim yapısıyla STK ile belediye olarak sıkı bir işbirliği içinde olacaklarını ifade eden Başkan Seçer,Kentin sosyal yapısına etki edecek kültürel ve sanatsal etkinliklere öncelikle destek vereceklerini,bu konuda bokör davarılacağı sözünü verdi..Seçer,"Sözüm söz.Yeni düzenlemelerle Sanat Sokağını sanata ve sanatçıların en iyi şekilde yararlanacağı kulvarlara açacağız.Taş Binayı da en yakın bir zamanda gerekl tadilatlara başalayacağız.Taş Bina kent müzesi olarak kültür dünyamıza katacağız.Beladiye olarak yakında hizmet binamızı başka bir yere taşıyacağız. Mersin kendi değerleriye büyür. Zamanı efektif ve verimli kullanmak lazım" açıklamasında bulundu.

AKOB Başkanı Fazıl Tütüner,Sanat ve kültürle ilgili olarak kurulan derneklerinin 10 yıldır başarılı çalışmalarla sürdürüldüğünü,30 yıldır da İçel Sanat Kulübü çatısı altında önemli çalışmalar yürüttüklerini  ifadeederken kente sanat ve kültür alanında yaptıkları  çalışmalar hakkında bilgi verdi.Geleceğin sanatçılarının yetişmesi için bugün kahvaltıda buluşarak burs fonu için çaba harcadıklarını,sanat ve kültüre  hizmet üretmeyi hdeflediklerini ifade etti. AKOB Başkanı Tütüner,Başkan Seçer'den sanatla ilgili beklentilerini dile getiren bir dosya sundu.Sanat ve kültür konusundaki birikimlerini Başkan Seçer ile paylaşılmasının kent için çok önemli olduğuna dikkat çeken konuşmasında Tütüner, "Üyelerimizle, sanat ve kültür dostlarıyla, sanatçılarımızla, kentin kültür, sanat ortamlarında gönüllüler olarak çalışarak, Mersin’in gereksinmelerini belirleyerek, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri, devinimi izleyerek, genişlettiğimiz düşünce ufkumuzu sizinle ve kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB) kentin müzik, sanat, kültür yaşamına on yıldan bu yana, çeşitli çağların, kültürlerin müziklerinin icra edildiği konserlerle, yarışmalarla, kurslarla, dergi ve kitap yayınlarıyla destek veren Mersin’in önemli kültür topluluğudur." ifadesinde bulundu.

Tütüner,"Kasım ayı içinde Opera Bale Müdürlüğü işbirliği ile Mersin’de ve ülkemizde ilk olarak OPERA BALOSUnu düzenleyeceğiz Baloda opera ödülleri dağıtacağız.Emekliye ayrılan ve Mersin’e çok katkısı olmuş opera sanatçılarımızdan AHAD ASKER e yakında özel bir armağan gecesi hazırlayacağız.20 Mayıs akşamı Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde Yenişehir Belediyesi, İçel Sanat Kulübü ve AKOB olarak Milli Mücadelenin 100. Yılı, İçel Sanat Kulübü’nün 30. Yılı, AKOB’un 10. Yılı kutlamasını bir konserle kutlayacağız.Konsere giriş ücretsiz olup, davetiye ile gerçekleşecektir." açıklamasında bulundu.

AKOB 10 Yılı geride bırakmıştır. Üyelerinin çoğunluğu İçel Sanat Kulübü üyesidir. Bazı üyelerimiz 30 yıldır İçel Sanat Kulübü’nün çatısı altında gönüllü olarak insanlarımız yararına kültür ve sanat hizmeti vermektedir.

Sabah Bazzar Cafe'de AKOB Üyeleri ve Sanat Dostlarının buluştuğu "Katılın Çoğalalım,Kahvaltıda Buluşalım" etkinliğine Başkan Vahap Seçer'in yanı sıra Dünyaca Ünlü Mersinli ressam Ahmet Yeşil'in yanı sıra İSK Önceki dönem başkanlarından Semihi Vural,STK Temsilcileri de hazır bulundu.

AKOB Üyeleri, Başkan Seçer'den kentle ilgili sanatsal ve kültürek faaliyetlerde düşüncelerinin alınması önerisinde bulunuldu.

Başkan Seçer,etkinliğe katılanlarla tek tek tokalaştı,onlarla bir süre sohpet etti.Onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Günün Diğer Haberleri