DR. OBENGÜL EJDER OYUN TERAPİSİ ADLI KİTABINI İSTANBUL'DA TANITTI

Dr. Obengül Ejder, “ Vaka Analizi Örnekleri İle Oyun Terapisi Teknikleri “ kitabını İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Maslak Neotech Kampüsü’nde çocuk ve ergenlerle çalışan ruh sağlığı profesyonelleri ile buluşturdu.

SAĞLIK - 10-11-2022 11:34

Çocuk ve Ergen Psikoterapisi alanında yaptığı başarılı çalışmalar ve açtığı Psikoterapi kursları ile adını ulusal ve uluslararası arenada duyuran Dr. Obengül Ejder, meslek yaşamındaki yirmi beş yıllık bilgi birikimi ve klinik deneyimlerinin süzgecinden geçirerek kaleme aldığı “ Vaka Analizi Örnekleri İle Oyun Terapisi Teknikleri “ kitabını 31 Ekim 2022 tarihinde İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Maslak Neotech Kampüsü’nde çocuk ve ergenlerle çalışan ruh sağlığı profesyonelleri ile buluşturdu.

DR. EJDER LANSMAN VE KİTAP İMZA TÖRENİ ÖNCESİ KONFERANS DA VERDİ

“ Vaka Analizi Örnekleri İle Oyun Terapisi Teknikleri “ isimli kitabının lansman ve imza gününü gerçekleştiren Dr. Obengül Ejder, aynı gün Psikoloji ve Çocuk Gelişimi bölümü öğrencilerine “Çocukluk Çağı Travmalarının Yetişkinlik Çağındaki Yansımaları “ başlığında bir konferans da verdi ve ardından okuyucuları için kitabını imzaladı.

Çocukların psikolojik ve cinsel gelişim sorunlarına çözüm önerilerini anlattığı ‘ Anne Büyüyorum Bana Yardım Et ‘ isimli ilk kitabı 2016 yılında yayınlanan Dr. Ejder; ruh sağlığı profesyonellerine yönelik yazdığı ikinci kitabı hakkında; “ Oyun terapisi, çocukların gelişimsel ve ruhsal ihtiyaçlarını karşılamak ve sorunlarına çözüm üretmek için çocuğun özelliklerine ve durumuna uygun ,oyun terapisi teknikleri ve müdahaleleri uygulanarak oyunun terapötik etkisinden yararlanılan bir psikoterapi türüdür. Yaygın olarak kullanılan oyun terapisi kuramlarının teorik çerçeveleri, her birine özgü ilkeler, teknikler ve oyun terapisi için gereken temel becerileri anlattığım bu kitapta ayrıca gerçek yaşamdan vaka örnekleri de sundum. Etik ilkeler gereği öyküleri değiştirerek yazdığım vaka örneklerinde oyun terapisi sürecinin her aşamasını ayrıntılarıyla analiz ederek çocuk ve ergenlerle çalışan ruh sağlığı profesyonellerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlamasını amaçladım. Oyun terapisinin mucizevi iyileştirici gücüne şahit olacakları bu kitabımın okuyucularının yollarına ışık olmasını diliyorum” dedi.

KİTAP- İÇİNDEKİLER

Bölüm 1: Oyun Terapisi ve Temel Kavramları

· Oyun Tanımı ve Önemi

· Oyuncağın Tanımı ve Önemi Oyun Terapisi Nedir?

· Oyunun Terapötik Güçleri

· Oyun Terapisinin Tarihçesi

Bölüm 2: Oyun Terapisi Yaklaşımları

· Psikanalitik Yaklaşımlar

· Jungian Analitik Oyun Terapisi

· Psikodinamik Oyun Terapisi

· Çocuk Merkezli Oyun Terapisi

· Adleryan Oyun Terapisi

· Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi

· Deneyimsel Oyun Terapisi

· Filial Oyun Terapisi

· Theraplay

Bölüm 3 : Oyun Terapisi Süreci

· Oyun Terapisine Başlarken

· Oyun Terapisinde Temel Beceriler

· Oyun Terapisinin Aşamaları

· Oyun Terapisinde Etik

Bölüm 4: Oyun Terapisi Klinik Uygulamalarında Vaka Analizi Örnekleri

· Cinsel İstismar Vaka Örneği

· Karşıt Olma-Karşıt Gelme Bozukluğu Vaka Örneği

· Akut Stres Bozukluğu ve Cinsel İstismar Vaka Örneği

· Oyun Odasından Örnek Oyun Temaları

MERSİN KENT HABER

Günün Diğer Haberleri