Hasan Arslan,Tarım Sektörü,Sağlığa Kalkınmaya Milli Gelire ve İstihdama Katkısı Çok Büyük

Orta Anadolu Ekonomi Forumu Tarım Oturumu ve Askon Sivas şube açılışı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,Ak Parti Genel Başkan Yrd.Hamza Dağ,önceki dönem Meclis Başkanı İsmet Yılmaz,Sivas Valisi Tim Başkanı,Sivas Belediye Başkanı,Milletvekiller,Askon Genel Başkanı ve tüm Sivas Protokolü ile birlikte gerçekleştirildi.

EKONOMİ - 05-09-2019 13:02

ASKON Mersin Şübe Başkanı Hasan Arlan açılışta yaptığı açıklamada,"Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile tarım ürünleri ve ihracattaki hedeflerimiz hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Bu konunun önem arz ettiğini,kendilerinden destek ve öneri beklentisi içerisinde olduğumuzu belirttik.

Tarım sektörü, çeşitli besin maddelerini üreten, bu maddeleri işleyerek besin maddelerini çeşitlendiren, bireylerin de bu maddelere olan ihtiyacını karşılayan dolayısı ile toplumların sağlığı ve kalkınması üzerinde önemli etkiye sahip bir sektördür. Ülke nüfusunun yaşamını sürdürebilmesi, milli gelire ve istihdama katkısı, diğer sektörlere hammadde ve sermaye sağlaması, ihracata doğrudan ve dolaylı olarak beşiktaş escort etkisi ve biyolojik çeşitlilik ile ekolojik dengeye olan katkısı nedeniyle tüm dünyada vazgeçilmez bir sektör niteliğindedir. Bu nedenle tarım sektörü, ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarıyla, toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendirmektedir.Beyin fırtınası,fikir alışverişi ve devletimizin desteği ile Türkiye ekonomisinde ciddi iyileştirmeler sağlanacağı kanaatindeyiz.

Şahsıma, Mersin Askon Şube Yönetimimize ayrıca özel ilgi gösterdiği için Sn.Bakanımıza ve Sivas’lı hemşerilerimize özel ilgi gösterdiği için teşekkür ediyorum." ifadesinde bulundu.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Günün Diğer Haberleri