PANDEMİDE YAŞAMINI YİTİREN HEKİM VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI ANILDI

Mersin Tabip Odası, Pandemi nedeniyle Türkiye’de ilk hekimin yaşamını yitirildiği1 Nisan; TTB 72. Büyük Kongresi’nde alınan kararla “COVID-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü” ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

SAĞLIK - 04-04-2023 21:46

Mersin Tabip Odası'nda. "COVID-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü'nde" etkinlik düzenlendi.

Mersin Tabip Odası  (MTO)  Toplantı Salonu'nda yapılan basın toplantısında  MTO Başkanı Nasır Nrsanır yapıtığı basın açıklamasında, "Pandemi nedeniyle Türkiye’de ilk kaybettiğimiz meslektaşımızın ölüm günü olan 1 Nisan; TTB 72. Büyük Kongresi’nde karar alınarak “COVID-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü” ilan edildi. Aktif görev yapmaktayken COVID-19 pandemisi nedeniyle yitirdiğimiz 176’sı hekim, 513 sağlık emekçisini ve 6 Şubat depremleri nedeniyle yitirdiğimiz 103’ü hekim, 449 sağlık emekçisini saygıyla anıyoruz. " dedi.

Yapılan açıklamada; "Pandemi nedeniyle Türkiye’de ilk kaybettiğimiz meslektaşımızın ölüm günü olan 1 Nisan; TTB 72. Büyük Kongresi’nde karar alınarak “COVID-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü” ilan edildi. Aktif görev yapmaktayken COVID-19 pandemisi nedeniyle yitirdiğimiz 176’sı hekim, 513 sağlık emekçisini ve 6 Şubat depremleri nedeniyle yitirdiğimiz 103’ü hekim, 449 sağlık emekçisini saygıyla anıyoruz.
Yanlışlar neticesinde yaşamını yitiren yüzlerce sağlık emekçisi; bilimsel, şeffaf ve emekten yana yönetim anlayışı benimsenseydi halen hayatta olacaklardı. Bu sebeple; bilinmelidir ki haklarımız için verdiğimiz mücadele, bir ölüm kalım mücadelesidir. Yaşamak için, sağlığımızı kaybetmemek için insanca yaşamaya yetmeyecek ücretlendirme sistemine, ağırlaştırılmış çalışma koşullarına, sağlıkta şiddete, toplum sağlığını hiçe sayan politikalara karşı hep birlikteyiz.

Üç senedir COVID-19 sağlık çalışanları için meslek hastalığı kabul edilmedi.
Pandemi dönemi ve sonrası için yıpranma payımız yeterli seviyeye çıkarılmadı.
Çalışma koşullarımız sağlıklı yaşayabileceğimiz hale getirilmedi.
Çalışırken sağlıkta şiddetle, emekliyken yoksullukla boğuşuyoruz.
Deprem bölgesinde çalışanlarımızın barınma gibi en temel sorunu bile çözülmedi.
Bu sorunlarımız devam ediyorken hangi koşulda ne şekilde meslekten men edileceğimizin tartışmaya açılmasını saygısızlık olarak görüyoruz.
Her zaman, her yerde söylediğimiz sorunlarımıza çözüm olabilecek yasa teklifleri talep ediyoruz. Yaşatmak için yaşamak ve sağlıklı olmak istiyoruz! " ifadeleri yer aldı.

Mersin Tabip Odası'nda. "COVID-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü” etkinliği düzenlendi.

MERSİN KENT HABER

 


 

Günün Diğer Haberleri