TOROSLAR’DA PİKNİK ALANINLARINDA YENİLEME ÇALIŞMALARI

Toroslar Belediyesi, Korukent Mahallesi’nde yer alan ve Mersinlilerin doğayla iç içe vakit geçirmeleri için yoğun olarak kullandıkları günübirlik piknik alanında kapsamlı yenileme çalışmalarını sürdürüyor. 16 bin metrekarelik alanda yürütülen çalışmalarla bölgenin daha modern, güvenli, temiz ve konforlu bir sosyal yaşam alanına dönüştürülmesi hedefleniyor.

KENT - 05-10-2026 20:24

Toroslar Belediyesi, ilçedeki sosyal yaşam alanlarını vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda yenilemeye ve geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Korukent Mahallesi’nde bulunan ve “Gençlik Merkezi” olarak da bilinen günübirlik piknik alanında başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

 

Kent merkezine yakınlığı ve doğal yapısıyla özellikle hafta sonları Mersinlilerin uğrak noktalarından biri olan mesire alanında kapsamlı bir revizyon gerçekleştiriliyor. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın talimatları doğrultusunda yürütülen çalışmalarla alanın daha düzenli, işlevsel ve kullanışlı hale getirilmesi amaçlanıyor.

 

PİKNİK ALANLARI VE YÜRÜYÜŞ YOLLARI YENİLENİYOR

Çalışmalar kapsamında piknik alanları, yürüyüş yolları, ormancı masaları ve barbeküler yenilenirken, alanın çevresinde taş duvar örme ve çevre düzenleme çalışmaları da gerçekleştiriliyor.

 

Toroslar Belediyesinin kendi atölyelerinde üretilen ormancı masaları, daha sağlam ve uzun ömürlü bir kullanım sağlamak amacıyla kilit parke ile döşenen zeminlere yerleştiriliyor.

 

AİLELER VE ÇOCUKLAR İÇİN YENİ ALANLAR

16 bin metrekarelik alandaki çalışmalar yalnızca piknik bölümlerinin yenilenmesiyle sınırlı kalmıyor. Ziyaretçilerin ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmesi amacıyla kadın ve erkek tuvaletlerinin yanı sıra 1 adet engelli tuvaleti yapılacak.

Çocukların güvenli ve keyifli vakit geçirebilmeleri için çocuk oyun grupları oluşturulurken, ziyaretçilerin araç parkı ihtiyacını karşılamak amacıyla otopark alanı da düzenleniyor.

 

AÇIK MUTFAKLAR DA YAPILIYOR

Yenileme projesinin dikkat çeken bölümlerinden biri de açık mutfaklar olacak. Piknik yapmak için alana gelen vatandaşların sebze ve meyvelerini rahatlıkla yıkayabilmeleri ve temel ihtiyaçlarını daha hijyenik koşullarda karşılayabilmeleri amacıyla 2 adet açık mutfak oluşturulacak.

 

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte alanın, yalnızca piknik yapılan bir bölge olmaktan çıkarılarak; çocukların güvenle oyun oynayabildiği, ailelerin dinlenebildiği ve vatandaşların doğayla iç içe kaliteli zaman geçirebildiği daha kapsamlı bir sosyal yaşam alanına dönüştürülmesi hedefleniyor.

Günün Diğer Haberleri