Tarsus ilçesinde yapımı tamamlanma aşamasına gelen ve her biri 24 derslikten oluşan Şeref Aydoğan İlkokulu ile Şeref Aydoğan Ortaokulu'nu ziyaret eden Vali Toros, okullarda yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Eğitim yatırımlarını yerinde inceleyen Toros, yeni eğitim kurumlarının bölgedeki öğrencilere modern ve nitelikli eğitim imkânı sunacağını belirtti.
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Vali Atilla Toros, eğitime verdikleri katkılardan dolayı hayırsever Şeref Aydoğan ve ailesine teşekkür ederek, kamu-hayırsever iş birliğiyle hayata geçirilen bu tür projelerin eğitim altyapısının güçlenmesinde önemli rol oynadığını ifade etti. Toros, benzer yatırımların artarak devam etmesini temenni etti.
Vali Toros, açıklamasında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonu hedefleri doğrultusunda, öğrencilerimizi çağın gereklerine uygun eğitim ortamlarıyla buluşturacak yatırımların ilimize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.
2026-2027 eğitim öğretim yılında kapılarını açacak olan Şeref Aydoğan İlkokulu ve Şeref Aydoğan Ortaokulu'nun, Tarsus'ta eğitim altyapısını güçlendirmesi ve yüzlerce öğrenciye modern eğitim ortamı sunması hedefleniyor.