KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 02-01-2016 21:55   Güncelleme : 02-01-2016 21:55

ARATOS ÖDÜLÜ KARABULUT’A VERİLDİ

Yazar Remzi Karabulut, “Aratos Ödülü’nü sanatıyla, savaşıyla direnen ve gözlerinin önünde çocukları öldürülen beyaz leçekli kadınlar adına alıyorum” dedi.

ARATOS ÖDÜLÜ KARABULUT’A VERİLDİ

 

 

* Geçtiğimiz günlerde Aratos Kültür Sanatevi’nde aynı günde üç etkinlik birden yaşandı. Doğumunun 100. Yılında Aziz Nesin anıldı, Yazar Remzi Karabulut’a 2015 “Aratos Ödülü” verildi ve Aratos Felsefe Okulu’nda “Albert Camus ve Yaşama Felsefesi” başlıklı ders işlendi.

 

* Yazar Remzi Karabulut, “Aratos Ödülü’nü sanatıyla, savaşıyla direnen ve gözlerinin önünde çocukları öldürülen beyaz leçekli kadınlar adına alıyorum” dedi.

 

Tarsus’ta 2004 yılında yayın hayatına başlayan Aratos tarih, felsefe, kültür ve sanat dergisi 2015 yılı “Aratos Ödülü” verildi. Gazeteci Uğur Pişmanlık’ın yayınladığı ve adını Antik Çağ’da yaşamış Tarsuslu filozoftan Aratos’tan alan dergisinin bu yılki “Aratos Ödülü”, Tarsus kültür yaşamına ve Türkiye edebiyatına katkılarından dolayı Tarsuslu yazar Remzi Karabulut’a verildi.

Geçtiğimiz günlerde, Aratos Kültür Sanatevi’nde “Aratos Ödül” töreni öncesinde Aziz Nesin’in doğumunun 100. yılı anısına “Çağdaş Nasrettin: Aziz Nesin” belgesel filmi gösterildi. Ardından ödül törenine geçildi. 2015 “Araos Ödülü”nü, daha önce bu ödülü 2011 yılında alan Çağrışım Tiyatrosu kurucusu ve yönetmeni Nihat Çapar tarafından yazar Remzi Karabulut’a takdim etti. Nihat Çapar, Aratos dergisi ve Kültür Sanatevi’nin çalışmalarını takdir ettiğini belirterek Remzi Karabulut’u kutladı. Aratos dergisi yayın yönetmeni Uğur Pişmanlık ise 12 yıldır yayımladıkları dergiyi Aratos Kültür Sanatevi’ne dönüştürerek kentin toplumsal ve kültürel yaşamına çok katkıda bulunmayı amaçladıkların vurgulayarak, “dört yıldır sürdürdüğümüz ödül geleneğini bu yıl da devam ettirerek, 2015 “Aratos Ödülü”nü Tarsus’a edebiyat dünyasına katkıda bulunan yazar dostumuz Remzi Karabulut’a vermekten onur duyuyoruz. Ona çabalarında başarılar diliyoruz” diye konuştu.

“Aratos Ödülü”nü alan yazar Remzi Karabulut ise, kendisine bu ödülün layık görüldüğü için teşekkür ederek “Aratos Ödülü’nü alırken bir ev sahibi olarak, birazcık mahçubiyet, birazcık sevinç ama daha çok gururla alıyorum. Aratos Ödülü’nü sanatıyla, savaşıyla direnen ve gözlerinin önünde çocukları öldürülen beyaz leçekli kadınlar adına alıyorum” dedi.

Ödül töreni sonrasında Aratos Felsefe Okulu’nun 6. Dersi yapıldı. Çukurova Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Mustafa Günay tarafından, “Albert Camus ve Yaşam Felsefesi başlıklı bir ders verildi.

 

 

Aratos Ödülleri

2011 yılı “Aratos Ödülü” Çağrışım Tiyatrosu yönetmeni Nihat Çapar.

2012 yılı “Aratos Ödülü” “Ahmet Bağ-Cumali Balcı Resim Atölyesi”

2013 yılı “Aratos Ödülü” uygun aday bulunmadığı için verilmedi

2014 yılı “Aratos Ödülü” Arkeolog Hüseyin Adıbelli

2015 yılı “Aratos Ödülü” Yazar Remzi Karabulut

EditörEditör