EĞİTİM
Giriş Tarihi : 13-01-2023 11:01   Güncelleme : 13-01-2023 11:01

13 Bin Öğrenciye Su Tasarrufu Eğitimi Verildi

MESKİ Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü; suyun önemi, su kirliliğinin yol açtığı sonuçlar, çevrenin korunması, su döngüsü ve su tasarrufu konularında öğrenci eğitimlerine ara vermeden devam ediyor.

13 Bin Öğrenciye Su Tasarrufu Eğitimi Verildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde, Mersin’in her köşesinde sürdürdüğü altyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal etkinlikler de gerçekleştiriyor. MESKİ; su tasarrufu eğitimleri, ‘Dünya Su Günü’ etkinlikleri, Filtre Su Müzesi gezisi ve stantlarla yaklaşık 40 bin kişiye ulaştı.

2022 yılında yaklaşık 13 bin öğrenciye su tasarrufu eğitimi verildi

Tüm dünyada küresel ısınma ve kuraklık tehdidinin artmasıyla birlikte, suyu korumanın ve gelecek nesillere yeterli su bırakmanın öneminin bilinciyle hareket eden MESKİ Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü; suyun önemi, su kirliliğinin yol açtığı sonuçlar, çevrenin korunması, su döngüsü ve su tasarrufu konularında öğrenci eğitimlerine ara vermeden devam ediyor. 2022 yılındaki su tasarrufu eğitimleriyle yaklaşık 7 bin 800 ilk ve ortaokul öğrencisi; suyun önemi, su tasarrufu ve çevre bilinci konusunda bilgilendirildi. Eğitimlerin ardından, MESKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı’na bağlı ‘Gezici Su Analiz Laboratuvarı’ aracında sudan örnekler alarak inceleme yapan öğrenciler, suyla ilgili deneyler gerçekleştirerek keyifli dakikalar yaşadı. MESKİ’nin yıl boyu devam eden Filtre Su Müzesi ziyaretlerinde ise, toplam 2 bin 204 öğrenciye tesisin tarihi, kaynaktan bardağa suyun öyküsü ve su tasarrufunun önemi anlatıldı.

MESKİ, 7’den 70’e tüm Mersinlilere suyun önemini anlatmaya devam ediyor

22 Mart Dünya Su Günü’nü bando, konser, masalcı abla, zumba ve Capoeira Show gibi eğlenceli etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlayan MESKİ’nin etkinliklerine, 7’den 70’e yaklaşık 40 bin kişi katılım sağladı. Dünya Su Günü kapsamında 13 ilçede su tasarrufu eğitimlerine devam eden MESKİ, toplam 2 bin 505 öğrenciye su tasarrufu hakkında kapsamlı sunumlar gerçekleştirdi. 21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında ise anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine su tasarrufu ile ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı.

Ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği festival ve etkinliklerde stant açan MESKİ, yaklaşık 22 bin 920 kişiye ulaşarak, vatandaşları suyu bilinçli kullanma, gereksiz yere harcamama, gelecek nesillere suyu bırakmanın önemi gibi hayati konularda bilgilendirdi. Mersinden Kadın Kooperatifi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile birlikte etkinliklere katılan MESKİ, su tasarrufu konusunda dikkat çekici çalışmalara imza attı.

Ok: “Daha bilinçli ve duyarlı bireyler yetişmesine katkı sunmayı amaçlıyoruz”

MESKİ Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Yaşar Ok, suyun gelecek nesiller için hayati önemini vurgulayarak, “Mersin’in tüm ilçelerinde, küçükten büyüğe herkese su tasarrufu eğitimleri vermeye ve suyun önemine dikkat çekmeye devam ediyoruz. Su tasarrufu eğitimlerimizde, yarının büyüklerinin daha bilinçli ve duyarlı bireyler olarak yetişmesine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Su kaynaklarının korunmasının hayati önem taşıdığı bilinciyle verdiğimiz eğitimler sayesinde önce öğrencilere, daha sonra ailelerine ve çevresine ulaşarak etkileşim sayımızı artırıyoruz. Sosyal ve kültürel etkinliklerimizi, her geçen yıl artırarak sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

EditörEditör