SAĞLIK
Giriş Tarihi : 23-06-2022 20:21   Güncelleme : 23-06-2022 20:21

Aile Hekimleri İş Bırakıyor

Genel Sağlık İş Mersin İl Temsilcisi Başkanı Dr. Gürbüz Şen, "30 Haziran 1 Temmuz'da Genel Sağlık İş olarak iş bırakıyoruz" açıklamasında bulundu.

Aile Hekimleri İş Bırakıyor

Aile hekimleri ve aille sağlığı merkezi çalışanları iş bırakmaya hazırlanıyor. 1 Temmuz 2021 de yürürlüğe giren aile hekimliği uygulama yönetmeliği (ceza yönetmeliği) ni protesto etmek, aile hekimliği uygulaması ile ilgili yılardır devam eden kronikleşmiş sorunlarına dikkat çekecekmek için 30 Haziran 1 Temmuz'da iş bıreakacakları ifade edildi.

Genel Sağlık İş Mersin İl Temsilcisi  Başkanı Dr. Gürbüz Şen yayınladığı basın açıklamasında,  "Aile hekimliği yaptığım altı yıl boyunca Mersin Aile Hekimleri Derneği (MAHDER), Aile Hekimleri Federasyonu (AHEF) ile birlikte yıllarca farkındalık oluşturmaya ve içinde sağlık olmayan sağlık politikalarına karşı farkındalık oluşturmaya çalıştık. Sayısını hatırlamadığımız kadar çalıştaya, toplantıya katıldık. Birçok kez iş bıraktık, miting yaptık. Artık bu maskeli baloya son vermeliyiz. 

Aile hekimliği yapmayan, aile sağlığı merkezini sadece ziyaret edince görenlerin, sahayı ve sorunlarını bilen bürokratlarınsa seslerini çıkarmadığı bu bürokratik yapının çıkardığı yönetmeliklerle bugünlere gelindeyse sahada aile hekimliği, aile sağlığı elamanı olarak çalışan arkadaşlarımızın derneklerin, sendikaların ahefin özverilei çalışmaları sonucudur bu.

Görünen o ki bu sağlıksız sağlık politikalarının sonu gelmiştir. Saha uygulamaları yap-boz tahtasına dönmüştür. Yapılan yönetmelikler saha uygulamasından ziyade kopyala yapıştır avrupa örneklerine göre çıkartılmaktadır.

Aynı şeyleri defalarca yapıp farklı sonuçlar beklemek bizlere yakışmaz. Aile hekimliği yeniden ülke gerçeklerine göre yeniden kurgulanmalıdır. Kafasına esen her yeni bürokratın yeniden düzenlediği uygulamalarla buraya kadar gelinmesi bile bir mucizedir.

Genel sağlık iş olarak emperyalist merkezlerce dayatılan, sağlığı piyasalaştıran politikalara karşıyız, sınıf ve kitle sendikacılığı temelinde, Atatürk’ün başlattığı ulusal, kamucu ve halkçı sağlık politikalarını savunuyoruz.

Bu maskeli baloya dur demek için. Aile hekimi, aile sağlığı merkezi çalışanı arkadaşlarımızın yanında olmak için. 30 Haziran 1 Temmuz'da iş bırakıyoruz." ifadeleri yer aldı.

MERSİN KENT HABER

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala