SİYASET
Giriş Tarihi : 26-03-2023 10:14   Güncelleme : 28-03-2023 13:50

AK Parti Mersin'de Adaylarını Belirlemek İçin Temayül Yoklaması Yaptı.

AK Parti Mersin İl Teşkilatı 14 Mayıs'ta yapılacak olan Milletvekili Seçimleri'nde milletvekili aday adayları için "Temayül Yoklaması" yaptı.

AK Parti Mersin'de  Adaylarını Belirlemek İçin Temayül Yoklaması Yaptı.

Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezi'nde  gerçekleştirlen "Temayül Yoklaması"  28. Dönem AK Parti Mersin milletvekili adaylarını belirleyecek.

120  milletvekili aday adayın arasından Temayül Yoklaması ile belirleneceği Mersin milletvekili adaylarının ilk adımı atılmış oldu. Büyük ilgiyle gerçekleştirilen Temayül Yoklaması'nda İl  yöneticileri, Kadın Kolları Başkanlığı yöneticileri,  Gençlik Kolları Üyeleriyle  İlçe Teşkilarındaki yöneticileri, Kadın Kolları Yöneticileri, Gençlik Kolları Yöneticileri   ve Mahalle Başkanları elektronik olarak olarak adaylarla ilgili temayüllerini kullanıyor. bu temayüller Genel Merkez  tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılacak.

AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, Milletvekli adaylarının belirlenmesinde geleneksel olarak düzenlenen "Temayül Yoklaması" partileri için çok önemli olduğuna dikkat çektiği açıklamasında "Temeyül yoklamasının ardından milletvekili adaylarımız  en kısa sürede belirlenerek  adaylarımızı  açıklayacağız." dedi. 14 Mayıs'ta en çok milletvekili sayısıyla parlemeontoda AK Parti'nin iktidarının daha güçlü biçimde ülkeyi yönetmek için Mersin İl Teşkilatı olarak sahaya indiklerini belirten Başkan Aldemir, "22 yıldır olduğu gibi, 2023'te de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri'ni kazanarak güçlü bir şekilde  taçlandıracağız" açıklamasında bulundu.

Sabahat saat 10.00'da başlayan Temayül Yoklaması saat 16.00'da sona erdi. Temayül yoklaması'na 120 milletvekili aday adayı katıldı. AK Parti Mersin İl Teşkilatında görevli yöneticiler oy kullandı. Sabaha saatlerinde il ve ilçe yöneticileri dışarıda kurulan il ve ilçe teşkilatlarının masalarından "Temayül Yoklaması" oy kullanma belgelerini alarak iç salonda oluşturulan sandıklarda seçim görevlilerin eşliğinde kurulan sandıklarda oylarını kullandı.

Yunus Emre Kültür Merkezi' tarihi günlerinden bir günü yaşadı. Aday adaylar, dışarıda kurdukları stantlarla kendilerini tanıtan el ilanlarını seçimde oy kullanacak yöneticilere dağıtarak kendilerini tanıttı. Yoğun hareketli bir Temayül Yoklamasına tanıklık edildi. 

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör