KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 20-07-2022 17:29   Güncelleme : 20-07-2022 17:29

AKAY’IN İYİNİN PEŞİNDE KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

Aratos Yayınları, Mersin’de yaşayan ve Anadolu Cam Sanayi’nden emekli muhasebe müdürü Mehmet Akay’ın “İyinin Peşinde” kitabını yayınladı.

AKAY’IN İYİNİN PEŞİNDE KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

Aratos dergisi ayrı basım kitaplar yayınlamayı sürdürüyor. Şu ana kadar 60 kadar kitabı kültür yaşamına kazandıran Aratos Yayınları’ndan Mehmet Akay’ın “İyinin Peşinde” adlı deneme kitabı çıktı.

Aralarında şiir, öykü ve romanlarında yer aldığı kitaplar daha çok Tarsus’un kent tarihi ve kültürü üzerine araştırma kitaplarından oluşuyor.

Aratos Yayınları, son olarak ise Mersin’de yaşayan ve Anadolu Cam Sanayi’nden emekli muhasebe müdürü Mehmet Akay’ın “İyinin Peşinde” kitabı edebiyattan, sanata, siyasetten, felsefeye kadar gündelik yaşamın kavram ile sorunlarına dair düşüncelerinin yer aldığı denemelerden oluşuyor.

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yeni kitaplar yayınlamayı sürdüreceklerini belirterek, “Aratos dergisi olarak oldukça zengin bir yayın çeşidimiz oluştu. Derginin ekinde Aratos Kültür Dizi olarak başladığımız ayrı basım kitap yayınlarıyla Tarsus’un kültür yaşamına çok sayıda kitap kazandırdık.

Son olarak ise Aratos Felsefe Okulu’n derslerine yıllardır Mersin’den gelerek katılan emekli muhasebe müdürü Mehmet Akay’ın uzun zaman yazdığı denemelerden oluşan ‘İyinin Peşinde’ adlı kitabını yayınladık.

Mehmet Akay’ın bu kitabı üzerinden söylemek gerekirse, okuyan, araştıran, düşünen ve sorgulayan her insan yazmalı ya da bilinçli ve duyarlı bir yurttaş olmak için okumalı, araştırmalı, düşünmeli ve yazmalıdır. Mehmet Akay da bilinçli ve duyarlı bir insan olarak bunu yapmış ve düşüncelerini yazıya dökerek paylaşmış.

Aratos olarak böyle değerli çalışmaları yayınlamak bizim için çok değerlidir. Bu yıl içeresinde yeni kitaplar yayınlamayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Kitabın yazarı Mehmet Akay ise görüşlerini şu şekilde dile getirdi, “İyinin Peşinde” isimli kitabım, bilinmeyen bir takım bilgileri okuruna öğretmek gibi bir amaçla kaleme alınmamıştır. Çoğu konular,  dost sohbetlerinde dilimizin ucuna gelip de, şu veya bu nedenle söylemediğimiz/söyleyemediğimiz sözcüklerin yazıya dökülmesinden oluşmuştur; yani iddiadan uzak dostlarla paylaşımdır.

Uygarlığa beşiklik etmiş, dünyanın en güzel ve olanaklı coğrafyalarından birisi olan yurdumuzun insanlarının daha mutlu, yarınından emin bir yaşam sürdürmesini hangimiz istemez ki? Ama olmuyor işte; yüzlerce yıldır bitmeyen pek çok konudaki yıkıcı rekabet ve uzlaşmayı dışlayan kültür buna olanak vermiyor. “un var, şeker var, yağ var  “ ama helva yok misali çoğu güzellikler özlemleri geçemiyor.

Belki helva yapımına katkımız olur umuduyla…”

Uğur Pişmanlık

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala