GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-05-2023 16:43   Güncelleme : 18-05-2023 16:43

AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK’TAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında; “Gazi Mustafa Kemal önderliğinde, Samsun’da 104 yıl önce yakılan bağımsızlık meşalesi, işgalci devletlerce yok edilmek istenen aziz ve cefakâr milletimizin yeniden dirilişi olmuştur. O gün başlayan ‘Milli Mücadele’ sayesinde, her türlü yokluğa karşın aziz ve fedakâr milletimiz, topyekûn seferberliği ile tarihe geçen büyük bir zafer elde etmiştir” dedi.

AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI  GÜLTAK’TAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

Mesajında, 19 Mayıs 1919’un; Türk Milleti’nin tarihinde çok özel bir yeri ve anlamı olduğuna dikkat çeken Başkan Gültak; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu’da kurtuluşu başlatmak için Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919; milletimizin kaderini değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihtir. 104 yıl önce yakılan özgürlük ve bağımsızlık meşalesi, sömürgeci devletlerce ilhak altına alınmak istenen milletimizin önünü aydınlatan meşale, bir yaşam kaynağıdır” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletinin kurtuluş mücadelesini başlattığı gün olan 19 Mayıs 1919’un; zafer yolundaki en büyük adım olduğunun altını çizen Başkan Mustafa Gültak, mesajında şu ifadeleri kaydetti; "Türk Milleti, 104 yıl önce bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milli mücadeleyi başlatarak kurtuluşa, ardından Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak bağımsızlığına kavuşmanın sarsılmaz temellerini atmıştır.

Gençliğimize bayram olarak armağan edilen bu günde, başta Kurtuluş Savaşı’nın Komutanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Saygıdeğer Silah Arkadaşlarını ve vatan uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimizi saygıyla yâd ediyorum. Gençlerimizi, milletimizin en büyük zenginliği olarak görüyor, onlara güveniyoruz. Bu duygularla, aziz milletimizin ve geleceğimiz olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

EditörEditör