EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-04-2023 13:43   Güncelleme : 12-04-2023 13:43

AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM DESTEĞİNİN 2’NCİ TAKSİDİ BUGÜN HESAPLARA YATACAK

Akdeniz Belediyesi’nin, üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerini kazanan öğrencilere sağladığı eğitim desteğinde ikinci taksitler gençlerin banka hesap kartlarına bugün yatırılacak. Eğitim desteğinden 315’i lisans, 216’sı da önlisans olmak üzere toplam 531 Akdenizli öğrenci faydalanıyor.

AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN  ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM DESTEĞİNİN 2’NCİ TAKSİDİ BUGÜN HESAPLARA YATACAK

Akdeniz Belediye Meclisi’nin, geçen yıl Ekim ayında yaptığı toplantıda aldığı oybirliği aldığı kararla, üniversitelerin 4 yıllık lisans ve 2 yıllık önlisans bölümlerini kazanan Akdenizli gençlere eğitim desteği sağlanması kararlaştırılmıştı. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; 4 yıllık lisans ve 2 yıllık önlisans bölümlerinde okuyan öğrencilere sağladıkları eğitim desteğinde, ikinci taksitlerin öğrencilere teslim edilen banka hesap kartlarına bugün itibariyle yatırılacağı bilgisini verdi.

Eğitim desteğinden 531 öğrenci faydalanıyor

Akdeniz Belediyesi’nin lisans öğrencilerine sağlayacağı toplam 2 bin 300 TL tutarındaki eğitim desteği 3 taksit halinde (750+750+800 TL); önlisans öğrencilerine sağlayacağı bin 300 TL’lik eğitim desteği de 2 taksit halinde (650+650 TL şeklinde) banka hesap kartlarına yatırılacağı açıklanmıştı. Öte yandan eğitim desteğinin ilk taksiti Ocak ayında öğrencilerin hesaplarına yatırılmıştı. Sağlanan destekten 315’i lisans; 216’sı önlisans olmak üzere toplam 531 öğrenci faydalanıyor.

“Gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”

Akdenizli gençlerin ve çocukların eğitimine destek sunmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Gültak; “Hem üniversite kazanan gençlerimizin eğitim hayatlarını biraz daha rahat koşullarda sürdürebilmeleri hem de ailelerinin yükünü bir nebze hafifletmek için elimizden gelen her türlü imkânımızla öğrencilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Kentimize göç eden depremzede çocuklarımızı da yalnız bırakmıyor, eğitimlerine destek veriyoruz. Öğrencilerimizden tek isteğimiz ise, derslerine sıkı çalışarak istedikleri yere gelmeleri, hem ailelerine hem de bizlere gurur ve mutluluk yaşatmalarıdır. En kıymetli varlığımız, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza tüm hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum” ifadelerini kullandı.

EditörEditör