GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-09-2021 22:40   Güncelleme : 09-09-2021 22:40

Akdeniz Çarşı Esnafları Derneği’nin MGC Ziyaretinde Sorunların Çözümü Talebi

Akdeniz Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Fethi Çelik ve Dernek Yöneticileri, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dilediler.

Akdeniz Çarşı Esnafları Derneği’nin MGC Ziyaretinde Sorunların Çözümü Talebi

 

Akdeniz Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Fethi Çelik, kendilerini ağırladıkları için MGC yönetimine teşekkür etti. Çelik; çarşı esnaflarının karşılaştığı problemleri basın mensupları ile paylaşarak, en yakıcı olan trafik sorununa bir çözüm bulunmasını talep etti.

Trafiğin yoğun olduğu caddelerde parkomat uygulamasının tekrar başlatılmasını istediklerini belirten Başkan Çelik, “Sayın Vahap Seçer Başkanımız söz konusu sorunu çözmek adına 12 Temmuz 2019 tarih ve 375 sayılı karar ile parkomat uygulaması gündeme alınarak oy birliği ile kabulüne karar verilmişti. Uygulamadan vatandaş ve esnaf memnun olmuştu. Fakat pandemi sürecinden kaynaklanan kısıtlamalar nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ara verilen parkomatın devam etmemesi vatandaşlarımızı üzmüş ve çarşı esnafımızı ciddi anlamda olumsuz etkilemiştir. Bundan dolayı parkomat sisteminin tekrar sürdürülebilir bir sistem oluşturulması adına MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ın ev sahipliğinde toplantı düzenlendi. Toplantıya MBB Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, MESOB, MBB meclis üyeleri, STK başkanları ve esnaf dernek başkanları katılım sağladı. Olumlu sonuç beklenirken, devam edilmeyecek denildi. Sayın Vahap Seçer vatandaş ve esnaf açısından faydalı olan parkomatı neden durdurdunuz? Esnaf istedi, Başkan Seçer de söz vermişti. Ricamız trafiğin yoğun olduğu caddelerde parkomatların tekrar başlatılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala