KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 23-05-2023 22:49   Güncelleme : 23-05-2023 22:54

AKOB, CAN SARAÇ PİYANO RESİTALİ

Akdeniz Opera ve Balesi Kulübü (AKOB) "Burs Etkinlikleri" kapsamında Can Saraç Piyano Resitali ile Mersinli sanatseverleri buluşturuyor.

AKOB, CAN SARAÇ  PİYANO RESİTALİ

Can Saraç Piyano Resitali, 26 Mayıs 2023 Cuma günü 19:00’da Mersin Üniversitesi Konservatuvarı Nevit Kodallı Sahnesi'nde gerçekleşecek.

AKOB “100. Yıl”daki etkinliklerine, Amerika’nın Teksas eyaletinde dört yılda bir düzenlenen ve piyano alanında dünyanın en önde gelen organizasyonlarından kabul edilen Van Cliburn Competition and Festival’e, “Festival Artist” olarak davet edilen ilk Türk piyanist olan Can Saraç'la devam ediyor.

Haziran ayında iki hafta boyunca hem jüri önünde hem de Amerika’nın çeşitli şehirlerinde seyirci karşısında performans sergileyecek olan 2007 doğumlu genç piyanist, bundan önce AKOB’un organizasyonuyla Mersin'de gerçekleştireceği

resitalle dinleyiciyle buluşacak, repertuvarını Mersinli sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Genç piyanist Almanya, İtalya, Rusya, Makedonya, İspanya, Macaristan gibi birçok ülkede düzenlenen uluslararası yarışmalarda solo ve duo piyano performanslarıyla birincilik ödülleri aldı ve resitaller verdi, konserlerde yer aldı. 15 Mayıs 2023 tarihinde İş Sanat'ın Parlayan Yıldızlar Konserleri'nde yer alan Can Saraç, Mersin'deki resitali öncesinde, 25 Mayıs 2023 Perşembe günü de Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şenay Kurt Eker Salonu'nda saat 15:00’te Adanalı sanatseverlerle buluşacak.

Halen İÜDK Piyano Ana Sanat Dalı Dr. Melina Kuyumcu’nun ve Münih Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi piyano bölümünde Prof. Michael Schäfer’in öğrencisi olarak eğitimini sürdürmekte olan Can Saraç, solo ve oda müziği konserlerine devam etmekte ve bir sosyal sorumluluk projesi olan Care-to-Share kapsamında maddi imkânı olmayan küçük yaştaki çocuklara piyano dersleriyle destek olmaktadır.

Genç sanatçının destek bilincine paralel olarak Mersin resitali de AKOB Bursu yararına olacak ve resitale katılacak (katılamasa da askıda bilet ile katkı verecek) müzikseverlerin AKOB Burs Hesabına yapacakları bağışlar, yine aynı amaçlarla pek çok gencin yıldızının parlamasını sağlayacak.

EditörEditör