KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 22-05-2023 19:34   Güncelleme : 22-05-2023 19:34

AKOB GENÇ DİNLETİLER YENİ YÜZYILDA GENÇLERİN UMUDU COŞKUSUYLA DEVAM EDİYOR…

AKOB sanatın vazgeçilmezliğini bireylere, yöneticilere, kurumlara taşımak misyonuyla; yaratıcı, üretken, özgür, gelişmiş ve dönüşmüş, hayatı güzelleşmiş ve zenginleşmiş mutlu bir toplum oluşmasına katkı sağlamaya devam ediyor

AKOB GENÇ DİNLETİLER YENİ YÜZYILDA GENÇLERİN UMUDU  COŞKUSUYLA DEVAM EDİYOR…

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü, “Avrupa Gençlik Yılı" kapsamında 2022 yılında başlattığı kurumsal yapıda-farklı ortamlarda sanat buluşmaları etkinliklerine, anlamlı bir günde, çok özel bir etkinlikle yine sanatseverlerle buluştu.

19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadelemizin yıldönümünün kutlandığı etkinlikte, kurtuluşa giden ilk adımda milletimizin azimle, inançla, umutla, dirençle ve fedakarca etrafında kenetlendiği aziz Mustafa Kemal’in önderliğinde, zafere ulaşmasına ve bir milletin küllerinden yeniden doğuşuna vurgu yapılmıştır. Bu vesileyle ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz anılmıştır.

AKOB 100.Yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen AKOB Genç Dinletiler-6 / “19 Mayıs Anma ve Kutlama Programı” 19 Mayıs 2023 Cuma günü saat 18.00'de Mersin HiltonSa Lobi'de gerçekleştirildi.

Gençler İçin Gençler Adına içeriğiyle düzenlenen dinleti Mersin Üniversitesi Konservatuvarı öğrencisi yetenekli genç yıldızlar, titizlikle hazırladıkları eşsiz repertuvarlarını, 6 Şubat'ta yitirdiğimiz birbirinden kıymetli gençlerimize ithaf ettiler;

Yeni yüzyılımızı yaratacak gençlerimizin performansları sanatseverlerin büyük beğenisini topladı.

AKOB GENÇ DİNLETİLER - 6 / 100. YIL özel programında Şan Bölümü Evrim Şahinkaya Kaplancık’ın öğrencileri; Azat Demirdeğmez, Zeliş Ceren Durbuzer, Deniz Özölmez, Kerem Yaman, Keman Bölümü Lily Tchumburizde’nin öğrencileri; Ada Güleç, Arya Şirin Utandı, Ecmel Neva Bildik, Deniz Yakın, Obua Bölümü David Tchumburizde’nin öğrencileri; Ahmet Utku Atalay, Ayaz Özkaya, Klarnet Bölümü Giorgi Kovziridze’nin öğrencisi Atakan Balık, Fagot Bölümü Giorgi Ksovreli’nin öğrencisi Ahmet Tümkaya, Viyolonsel Bölümü Münif Akalın’ın öğrencileri; Ay Şimal Uzunay, Aminat Maltsagova ve Piyano Bölümü Marina Jincharadze’nin öğrencileri Doğa Ergen, Yeliz Böllü sahne aldılar ve dinleyenlere unutulmaz bir gençlik bayramı coşkusu yaşattılar.

Etkinliğin son kısmında performanslarını sergileyen gençlerimize AKOB Yayınları’ndan Ben Nevit Kodallı kitabı hediye edilmiş ve değerli katılımları için teşekkür mektupları takdim edilmiştir.

AKOB 100. Yıl etkinlikleri 26 Mayıs Cuma günü Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Nevit Kodallı Sahnesi’nde gerçekleşecek genç yıldız piyanistimiz Can Saraç Konseri ile devam edecek.

EditörEditör