KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 17-04-2018 22:05   Güncelleme : 17-04-2018 22:05

AKOB,Dinleti ve Resim Sergisi Etkinliği

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB), merhum ressam Rafet Van'ın tablolarıyla ile Flüt sanatçısı Ece Selin Yüksel'den müzik dinletisi gerçekleştirerek; iki sanat dalını bir etkinlikte bir araya getirdi.

AKOB,Dinleti ve Resim Sergisi Etkinliği

Geçen yıl kaybettiğimiz Dünya Kültürlerine Katkı Ödülü sahibi Rafet Van resimlerinin yer aldığı sergide eşi de hazır bulundu.Deniz Ticaret Odası'ın katkılarıyla gerçekleşen sanatsal etkinliğe Mersin Deniz Müzesi ev sahipliği yaptı.Etkinliğe MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan,MDTO Genel Sekreteri Korel Özbenli,Rafet Van'ın Eşi,Nihat Taner,İhsan Toksöz,Fazıl Tütüner,Doç.Dr. Halit Turgay,Kemal Rastgeldi ve sanat severler hazır bulundu.

Resim Serginde bir konuşma yapan Fazıl Tütüner,Bugün  ki etkinliğimizde usta sanatçı Rafet Van'ı sanat severlerle buluşturarak,O'nu unutmadıklarını,yarattığı eserlerle yaşatılacağını dile getirerek "Etkinliğimizi  iki sanat dalının ,resim ve müziğin birlikteliğiyle zenginleştirdik.17 Nisan'ın Köy Enstitülerinin kurulduğu gün olduğunu,bu etkinlikle Köy Enstitülerine dikkat çekmek istedik" dedi. Tütüner,Emeği geçen Nihat Taner'e ve Rafet Van'ın katkılarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

Flüt sanatçısı Ece Selin Yüksel'in hocası Halit Turgay'ın da hazır bulunduğu müzik etkinlikte,Yüksel, flüt için yazılmış dört eseri seslendirdi.13 yaşında İzmir'de düzenlenen  İzmir Ulusal Fült Yarışması birinciliği kazanan genç yetenek Yüksel,başarılarına ,yenilerini ekleyerek Ulusal ve Uluslarası pek çok yarışmalarda   kendinden söz ettiriyor.Yüksel halen Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 2. sınıf lisans öğrencisi.

Etkinliğe katılanlara etkinlik sonrası bahçede kokteyl sunuldu.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala