KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 04-03-2022 18:08   Güncelleme : 04-03-2022 18:08

ARATOS FELSEFE SEMPOZYUMU TARSUS'TA BAŞLIYOR

Aratos Dergisi, 2022 yılından itibaren yeni bir etkinliğe imza atarak, gelecek yıl, bilimsel bir etkinlik olarak Aratos Felsefe Sempozyumu gerçekleştirmeyi planlıyor.

ARATOS FELSEFE SEMPOZYUMU TARSUS'TA BAŞLIYOR

Tarsus’ta 2004 yılından bu yana yayın yapan Aratos dergisi, felsefe adına yeni bir adım daha atarak bu yılsonunda Aratos Felsefe Sempozyumu düzenleyecek.

Adını Antik Çağda yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci Tarsuslu filozof Aratos’tan alan dergi bünyesinde oluşturduğu Aratos Kültür Sanatevi’nde, felsefeden, tiyatroya kadar uzanan geniş bir yelpazede, bilim, kültür ve sanat alanlarında pek çok etkinlik gerçekleştiriyor ve kitaplar yayınlıyor.

Aratos Dergisi Kültür Sanatevi, emekten yana, yurtsever, ilerici ve aydınlanmacı ilkeleri ile toplumsal yaşamın, daha adil ve insanca bir gelecek yönünde değişim ve dönüşümün gerçekleşmesi yolunda çabalarda bulunuyor.

Aratos Dergisi, 2022 yılından itibaren yeni bir etkinliğe imza atarak, gelecek yıl, bilimsel bir etkinlik olarak Aratos Felsefe Sempozyumu gerçekleştirmeyi planlıyor.

İki yılda bir Kasım ayında yapılacak olan Aratos Felsefe Sempozyumu’nun ilki 19-20 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirileceği açıklandı.

Edinilen bilgiye göre 1. Aratos Felsefe Sempozyumu’nun konusu "Savaş ve Barışa Sosyal Bilimlerin ve Siyaset Felsefesinin Penceresinden Bakış" olarak belirlenmiş.

            Sempozyumda felsefeciler dışında Sosyal Bilimler alanında gönderilecek bildirilere de yer verilecektir ve poster bildirilere açık olduğu belirtildi.

Sempozyumda sunulmak üzere iletilen bildiriler, “Bilim Kurulu” tarafından değerlendirilecek ve sunulmaya değer bulunanlar belirlenecektir. Bildiri metinlerinin sempozyumda sunulması, sonrasında ise kitap olarak basılması ve kalıcılaştırılması hedeflenmektedir.

Aratos Felsefe Sempozyumu’nun “Bilim Kurulu”nda şu isimler yer alıyor, Prof. Dr. Zehragül Aşkın (Mersin Üniversitesi Felsefe Böl./Aratos Dergisi Yayın Kurulu Bşk), Prof. Dr. Afşar Timuçin, (Felsefeci/Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü/Emekli), Prof. Doğan Göçmen (Dokuz Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümü), Prof. Dr. İzzettin Önder (İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi), Doç. Dr. Mustafa Günay (Çukurova Üniversitesi Eğitim Bilimleri Felsefe Grubu ABD), Prof. Dr. Aytül Kasapoğlu (Başkent Üniversitesi Sosyoloji Bölümü).

Yapılan açıklamada ayrıca, Aratos Felsefe Sempozyumu’na bildiri sunmak isteyenlerin iletişim bilgileri üzerinden şartnameyi edinebilirler göre çalışmalarını yapmaları ve göndermeleri gerektiği belirtilmektedir.

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık, 2021 yılında başlattıkları ve önerileri doğrultusunda Tarsus Kent Konseyi ile ortaklaşa 1 Stoa Felsefe Festivali’ni yaptıklarını ifade ederek, “Yaklaşık 30 yıldır Tarsus’un bir felsefe kenti olmasının çabası içindeyiz. Aratos dergisi olarak bugüne kadar başta felsefe olmak üzere bütün sanat dallarında etkinlikler gerçekleştirdik. Felsefe olmadan aydınlanma olmaz ilkesiyle felsefeyi çeşitli düzlemlerde yaparak felsefenin toplumsallaşması çabası içinde olduk. Şimdi de Tarsus’a bir Aratos Felsefe Sempozyumu kazandırmak istiyoruz.” diye konuştu.

 

Sempozyum Bilgileri

Sempozyum Tarihi: 19-20 Kasım 2022

Özet Gönderim İçin Son Tarih: 30.06.2022

Tam Metin Gönderilmesi İçin Son Tarih: 30.09.2022

Sempozyum Programının İlanı: 01.10.2022

Sempozyum Kitabının Yayınlanma Tarihi: Mayıs 2023

 

 Uğur Pişmanlık

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala