GÜNDEM
Giriş Tarihi : 09-01-2023 18:01   Güncelleme : 09-01-2023 18:01

AVUKATLIK MESLEĞİ MASAYA YATIRILDI

Mersin Barosu tarafından “Dünden Bugüne Avukatlık Mesleği ve Güncel Sorunlar” konulu panel düzenlendi.

AVUKATLIK MESLEĞİ MASAYA YATIRILDI

Avukatlık mesleğinin sorunlarının masaya yatırıldığı seminerde, gelecek nesillere güzel bir meslek miras bırakabilmeleri için baroların ve avukatların, mesleki sorunları sahiplenmesi ve birlikte mücadele etmesi gerektiği vurgulandı.

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir’in moderatörlüğünde düzenlenen seminere, CHP Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen, baro yönetim kurulu üyeleri, TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu, Antalya Barosu Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez, Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman, avukatlar ve stajyer avukatlar katıldı.

Seminerde TBB yönetimi, 1 yıllık görev süresi boyunca avukatlık mesleğinin geleceği için sorunların çözümüne yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. TBB yönetimi ve baro başkanlarının tek tek söz aldığı seminerde, avukatlık mesleğinin güncel sorunları ve çözüm önerileri anlatıldı. Bu kapsamda; avukatların ekonomik sorunları, stajyer avukatların ekonomik sorunları, işçi avukatların sorunları, hukuk sistemimizdeki sorunlar, kişi hak ve özgürlükleri ihlali, CMK ücret tarifesinin iyileştirilmesi için verilen mücadele, TBB meslek kurallarında yapılan değişiklikler, TBB’nin kısa, orta ve uzun vadede çözeceği mesleki sorunlar, avukata şiddetin önlenmesi, çoklu baro sistemine karşı verilen mücadeleler, baroların ve avukatların aidiyet sorunu, TBB sosyal yardım ve dayanışma fonu, adliye otoparkının avukatlara ücretlendirilmesi konuları hakkında konuşuldu.

TBB yönetimi ve baro başkanlarının mesleki tecrübelerini paylaştığı seminerde, avukatlık mesleğinin sorunlarını tüm baroların sahiplenmesi, baroların ve avukatların birlikte mücadele etmesi gerektiği, gelecek nesillere güzel bir meslek miras bırakmaları gerektiği, baroların her zaman umut barındırdığı ifade edildi.

Seminerin sonunda katılımcılara plaket takdim eden Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, TBB ve baro başkanları ile birlikte sorunların çözümü için çok mücadele ettiklerini ifade ederek, TBB yönetimine ve baro başkanlarına sorunların çözümü için vermiş oldukları çaba ve yaptıkları sunumları için teşekkür etti.

EditörEditör