GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-12-2021 18:26   Güncelleme : 07-12-2021 22:43

Ayferi Tuğcu, Oybirliğiyle Mersin Kent Konseyi Başkanı Seçildi

Mersin Kent Konseyi, Olağan Genel Kurulu'nda oybirliğiyle Ayferi Tuğcu Mersin Kent Konseyi Başkanı seçildi.

Ayferi Tuğcu, Oybirliğiyle Mersin Kent Konseyi Başkanı Seçildi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in de katıldığı Mersin Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu, tek adayın yarıştığı seçimde GİŞKAD Önceki Dönem Başkanı Akademisyen Ayferi Tuğcu, Mersin Kent Konseyi başkanlığına oybirliği ile  seçildi.

Mersin Büyükşehir Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilen Mersin Kent Konseyi Genel Kurulu'na Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Başkan Vekili Gülcan Kış, Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yağcı, Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Özer, Prof. Dr. Yusuf Zeren, Elektirk Odası Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahişm Yücesoy, DİSK Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Büyükşehir Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Beydağı, MEPİAD Başkanı Özcan Demir, ADD Mersin Şube Başkanı Av. Adnan Gündoğdu, YDD Başkanı Ferudun Gündüz, Mersin Platformu Sözcüsü Tarık Antalyalı, İçel Sanat Kulubü Başkanı Mecit Baskın'nın yanı sıra sendika temsilcileri, STK temsilcileri, ODA temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla Olağan Genel Kurul başladı.

Divan Kurulu seçimine geçildi. Divan Başkanlığına Gıda Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Yusuf Değirmenci , Divan Üyeleri ise Leyla Serin Kırık ve Emre Üresin oybirliğiyle seçildi.

Mersin Kent Konseyi   Başkan Faik Burakgazi'nin yaptığı açılış konuşmasında  pandemi döneminde zorlu koşullara rağmen iyi çalışmalar ortaya koyduklarını kaydetti. Burakgazi, “Kentimiz Mersin, çevre konusunda çok tahribata uğrayan bir kent. Kent Konseyi olarak çevre konusunda çok mücadele verdik. Biz Mersin Kent Konseyi olarak bu şehre dair söylenen her sözün kıymet bulduğu ve herkesin kucaklandığı, dayanışma ruhu ile bir arada olunan yapı ile bugüne kadar yolumuza devam ettik. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu kentle ilgili duruşunun bir kopyasıdır. Herkesi kucaklayan. Biz de bunu yaptık” dedi. Görev süresince özgürce çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Burakgazi, “Ben biliyorum ki arkadaşlarım da bilir, ülkenin çeşitli yerlerinde Başkanlar ile Kent Konseyleri arasında bazı nahoş, kabul edilemez ilişki biçimleri vardır. Çünkü Başkan bazı şeyleri hoş görmez. ‘Bunu niye böyle yaptınız, niye bu kararı aldınız?’ gibi. Ama biz çok özgür çalıştık. Bize elini uzatan herkese müteşekkiriz” diye konuştu.

Eski yönetime gösterdiği yoğun gayret ve çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başkan Seçer, yeni yönetimi de tebrik etti. Başkan Seçer, bundan sonraki süreçte de Mersin’e katkı sunmak için birlikte çalışacaklarını vurguladı.

“Bu kentte yaşayan herkesin bu kent üzerinde söyleyecek sözü vardır”

Genel Kurul’a Başkan Seçer’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi bürokratları, çeşitli STK ve dernek temsilcileri ile akademisyenler katıldı. Başkan Seçer, Faik Burakgazi’ye teşekkür ederek başladığı konuşmasında gönüllülük vurgusu yaptı. Kentte ikamet eden herkesin kentin sorunlarına duyarlı olması gerektiğini belirten Seçer, “Bu kentte yaşayan herkes hemşehrimizdir ve herkesin bu kent üzerinde hakkı vardır, söyleyecek sözü vardır ve bunu da uygun koşullarda, şartlarda söyleme gerekliliği vardır. Belki bir zorunluluk değildir ama duyarlı bir yurttaş, duyarlı bir hemşehri bunu yapmakla mükelleftir. Bu bir gönüllülüktür” dedi.

“Karanlıkta bana el feneri görevi yapan bu insanlardır”

Kent Konseyi yönetimiyle pandemi sürecindeki olumsuz koşullarda çalışma imkanı bulduğunu belirten Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Biz kente dair sorunların biriktiği her dönemde STK’larla, meslek odalarıyla hep bir arada fikir alışverişinde bulunma imkânları oluşturduk. Kent gerildiği zaman, Meclis’te yoğun tartışmalar olduğu dönem ya da pandeminin toplumsal hayatı zorladığı dönemlerde benim başvurduğum danışmanlar, bu kentte öne çıkan, söyleyecek sözü olan, birikimi olan insanlardır, insanlar bütünüdür. Bunlar kimdir? TMMOB’a bağlı odalardır. Üniversitelerdir ya da ekonomik meslek odalarıdır, sivil toplum örgütleridir ya da sağlık alanında çalışan STK’lardır. Çalışma hayatında, emek hayatında faaliyet gösteren sendikalardır. Biz bu insanlarla oturduk bazı şeyleri paylaştık ve gerçekten bunu bir Belediye Başkanı olarak yürekten söylüyorum;  karanlıkta bana el feneri görevi yapan bu insanlardır.”

“Çok güzel işler yapacağız”

Mersin’in daha da geliştirilmesi ve tanıtılması konusunda birliktelik vurgusu yapan Başkan Seçer, “Bundan sonraki süreçte de hep beraber yine Mersinimiz’e katkı için gayret sarf edeceğiz. Çok keyifli olacağını söyleyebilirim. Umut etmiyorum, dilemiyorum. Bu bizim elimizde. Aklımız var, fikrimiz var, birikimimiz var. Çok güzel işler yapacağız. Mersin’de hep güzeli konuşalım, olumlu bakalım. Mersin bunu hak ediyor. Mersin’in algısı çok iyi olmalı. Mersin’in olgusu algı olarak yansımalı” diye konuştu.  

“Mersin tanıtılmalı”

Mersin’in güzellikleri ile tanıtılması gerektiğini vurgulayan Başkan Seçer, “Siz Toroslar’ın eteklerinde endemik bir bitkisiniz, başka bir örneğiniz yok dünyada ama sizi kimse bilmiyor. Mersin tanıtılmalı. Buna ihtiyacı var. Mersin anlatılmalı, Mersin her yerde konuşulmalı” dedi. Yarın İstanbul’da iki toplantıya katılacağını ifade eden Başkan Seçer, “Mersin dışında yaşayan birçok insanla yarın görüşme imkânım olacak. Hem sosyoekonomik olarak hem sosyokültürel olarak aralarında çok açık makasta her insanın olduğu bir hazirunla bu toplantılar olacak. Bu insanları da bizim harekete geçirmemiz gerekiyor. Bu insanlar da Mersin’in ne olduğunun farkına varmalılar. Burada doğduklarını, hatta ailelerinin hala burada olduğu ve doyduğu farkındalığını onlara vermeliyiz” diye konuştu.

“Ben Mersin’in geleceğinden eminim”

Mersin’de neşter atılması gereken önemli sorunların olduğunu belirten Başkan Seçer, bu sorunların başında yatırımların olumlu ya da olumsuz yönlerinin izlenmesi ve takip edilmesi ile Mersin’in içinde bulunduğu toplumsal açmazların geldiğini söyledi. Başkan Seçer “Ben Mersin’in geleceğinden eminim. Mersin çok iyi noktalarda olacak. Elbette Mersin’in çok süratli bir şekilde daha iyi noktalara gelebilmesi için Türkiye’deki koşulların uygun olması lazım. Önce Türkiye’nin iyi noktalara, koşullara evirilmesi lazım. Bundan da çok eminim. Çok dinamik, kadim bir toplum. Çok zengin bir ülke. Çok güzel şeyler olacak. Ülkemiz çok daha iyi yerlere gelecek. Mersinimiz çok daha iyi yerlere gelecek. Önemli olan gelecekte çocuklara emanet edebileceğimiz bir anımız, emeğimiz olsun. İşte bunun için hepinizin gayret sarf ettiğini görüyorum. Hepinize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Seçer, başkanlığı sona eren Faik Burakgazi'ye teşkkür plaketi verdi.

Divan Kurulu seçimine geçildi. Divan Başkanlığına Gıda Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Yusuf Değirmenci , Divan Üyeleri ise Leyla Serin Kırık ve Emre Üresin oybirliğiyle seçildi.

Olağan Genel Kurul divan başkanının seçiminin ardından gündem maddelerine geçildi.

Olağan Genel Kurul'a başkan adayı olarak önerilen  Ayferi Tuğcu, tek aday olarak katıldığı seçimde oybirliğiyle  Mersin Kent Konseyi'nin yeni başkanı olarak seçildi.

Mersin Kent Konseyi yeni başkanı Ayferi Tuğcu, Genele Kurula  yaptığı teşekkür konuşmasında, kendisine gösterilen destek ve teveccüh için teşekür etti.

Mersin Kent Konseyi'nin Başkanlarının yürüttüğü çalışmalarda sivil insiyatifin sesi olarak görev yaptığını ifade eden Tuğcu, " Mersin Kent Konseyi, hepimize önemli katkıda bulunmuşlardır. Ortaya koydukları projeler için Başkan Faik Burakgazi'ye ve  tüm başkanlara teşekkür ediyorum. Ortak geleceğin oluşturulması için, toplumsal iletişim, dayanışma ve işbirliğine ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Toplumların refahının belirleyicisi maddi olmayan kaynaklardır. Kentin gelişme, yetkinleşme, bilim, inovasyon gibi kaynaklarının etkin ve verimli  paylaşılması gerekliliği elzemdir. Bunları dijitalleşen yeni dünya felsefesiyle, güncel ve evrensel değerler vizyonuyla harmanlayarak, Kent Konseyi olarak şehrimize katkı sunmaya devam edeceğimizi düşünüyorum. Sizlere göstermiş olduğunuz güven için  tekrar teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum." sözleriyle tamamladı.

Mersin Kent Konseyi Başkanlığı sona eren Faik Burakgazi, Mersin Kent Konseyi'nin yeni Başkanı  Ayferi Tuğcu'yu tebrik ederek, başarı dileğinde bulundu.

Genel Kurul Üyelik taleplerinin alınmasının ardından genel kurul üyeleri listelerin belirlenmesi için sandığa gitti.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala