GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-05-2023 21:11   Güncelleme : 18-05-2023 21:11

BAŞKAN ENGİN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK ve SPOR BAYRAMI’NI KUTLADI

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı.

BAŞKAN ENGİN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK ve SPOR BAYRAMI’NI KUTLADI

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs 1919, kurtuluş mücadelesinin başlangıcı ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne giden sürecin ilk adımıdır. 19 Mayıs ile toprakları zorla alınmak, geleceği yok edilmek istenen milletimiz, kendi kaderini eline almış ve ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek varoluş mücadelesine başlatmıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmış, ülkemizin kaderini değiştirmiş ve Ulu Önderimiz ile birlikte vatanını seven kadın, erkek, genç, yaşlı demeden hep birlikte tarihin akışını değiştiren, dünyaya örnek teşkil eden bir mücadele vermişlerdir.

19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun’a çıkışı kurtuluşun başlangıcıdır. ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyen ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 104 yıl önce kurtuluş mücadelesinin meşalesini yakmış ve nesilden nesile günümüze kadar gelmiştir. Bu bayramın Atatürk tarafından armağan edildiği geleceğimiz ve umudumuz olan gençlerimizin; bağımsızlığa, Cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkılaplarına her zamankinden daha fazla sahip çıkacağına inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

EditörEditör