KENT
Giriş Tarihi : 31-03-2017 09:46   Güncelleme : 31-03-2017 09:46

Başkan Kocamaz Mersin'e Hizmette 3. Yılı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi 3. Yıl Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısını” gerçekleştirdi. “Hizmette 23’üncü, Mersin’e Hizmette 3’üncü Yıl” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Başkan Kocamaz, “Derdimiz hizmet, sevdamız memleket diyerek, insanın ve zamanın kıymetini bilen liyakatli kadromuzla, durmaksızın üretiyoruz” dedi.

Başkan Kocamaz Mersin'e Hizmette 3. Yılı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı, 3 yılda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen hizmetlerin yer aldığı tanıtım filmi gösterimi ile devam etti.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Moğolistan-Ulgii Büyükşehir Belediye Başkanı Bakhitkhumar Kahakhan, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Mersin Baro Başkanı Ali Er, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, MHP Mersin İl Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Demir, Mersin Büyükşehir Belediyesi meclisi üyeleri, muhtarlar, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile dernek ve oda başkanları, basın mensupları ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. 

  

“Biz Mersin’i ve Mersinlileri hiçbir karşılık beklemeden seviyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldıkları 30 Mart 2014 tarihinden bugüne kadar geçen 3 yıllık zaman zarfında gerçekleştirdikleri hizmet ve projeleri katılımcılarla paylaşmak için bir araya geldiklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Konuşmamın hemen başında ifade etmek isterim ki, biz Mersin’i ve Mersinlileri hiçbir karşılık beklemeden, içten ve gönülden, karasevdalılar gibi seviyoruz. Bu nedenle biraz sonra sizlerle paylaşacağım hizmet ve projelerimizi, açtığım bu sevgi parantezinde değerlendirmenizi rica ediyorum. Bugün sizlere, sadece görevini yapan bir belediye başkanı olarak değil, aynı zamanda bir oğul, bir baba, bir büyükbaba, bir eş, bir kardeş, bir arkadaş olarak hitap ediyorum. Sorumlu olduğu şehrin insanlarını Cenab-ı Allah’ın emaneti olarak gören, kamu malını canından aziz bilen bir şehr-i emin olarak hitap ediyorum. Doğduğu, doyduğu topraklara borcunu ödemek, arşı âlâda hoş bir seda bırakabilmek için çabalayan bir Mersin sevdalısı olarak hitap ediyorum” dedi.

“Geleceğin Mersin’ini kurmak için çalışıyoruz”

Mutlu, müreffeh yarınları birlikte kurabilmek için aynı hedefe birlikte yürümelerinin gerekliliğini vurgulayan Başkan Kocamaz, “Bunu başarmak zor değil, hatta kolayın da kolayı. Yeter ki bizler farklılıklarımızı zenginlik, birliğimizi, dirlik kaynağı kabul edelim. İşte bu nedenle, ihtiyaç sahiplerine uzattığımız sımsıcak dost elini anlatırken kuracağım her cümle, gönlümden sızandır. Mağdur kadınlarımıza, mazlum çocuklarımıza verdiğimiz desteği anlatırken kuracağım her cümle, gönlümden damlayandır. Prestij, proje ve hizmetlerimizi anlatırken kuracağım her cümle, gönlümden taşandır. Geleceğin Mersin’ini kurmak için geliştirdiğimiz vizyon projelerimizi anlatırken kuracağım her cümle, gönlümden çağlayandır. Gençlerimize, çocuklarımıza, yarınlarımıza yaptığımız yardım ve yatırımları anlatırken kuracağım her cümle, gözlerimde parlayandır. Bunu böyle bilin, böyle kabul edin” şeklinde konuştu.

“Mersin bizim ekmeğimiz, aşımız”

Mersin’e hizmette merhamet odaklı sevgi sistemiyle yol aldıklarını sözlerine ekleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin bizim havamız, suyumuz, ekmeğimiz, aşımızdır. Ortak kimliğimiz, dünyaya bakışımızdır. Anamur’da, Bozyazı’da, Aydıncık’ta, Gülnar’da, Mut’ta, Silifke’de, Erdemli’de, Mezitli’de, Yenişehir’de, Akdeniz’de, Toroslar’da, Çamlıyayla’da, Tarsus’ta aynı gaye uğruna atan iki milyon yürektir. Çukurova’da güneş, Toroslarda kar, uğruna ölünecek yardır, vatandır Mersin. Birlik kiliminde nakış, nakışta aşktır, sevdadır Mersin. Üç yıldır Mersin’de kurduğumuz merhamet odaklı sevgi sisteminin, yazdığımız hizmet destanının hikmeti budur. Yüzler gülsün diye döktüğümüz göz nurunun, karınlar doysun diye döktüğümüz alın terinin hikmeti budur. Bir tek Mersinli kendini çaresiz hissetmesin diye tüm zorluklara göğüs germemizin, türlü riskleri göz almamızın hikmeti budur. Üç yıldır Mersin’i kadın dostu, çocuk dostu, genç dostu, yaşlı dostu, engelli dostu, çevre dostu, hayvan dostu modern bir kent yapmak için uğraşıp didinmemizin hikmeti budur” diye ifade etti.

“Durmaksızın üretiyoruz”

3 yıldır Mersin’in değerlerine yeni değerler eklediklerini ve bu hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Derdimiz hizmet, sevdamız memleket diyerek çıktığımız yolda, insanın ve zamanın kıymetini bilen liyakatli kadromuzla, durmaksızın üretiyoruz. Su, kanalizasyon, ulaşım çilesi bitsin, yollar hep açık kalsın, parklar, bahçeler çiçek açsın, sahillerimizde mavi bayrak dalgalansın diye alın teri, göz nuru döküyoruz. Mersin’i Mersin yapan tüm değerler korunsun,  ilimiz sağlıklı yaşam kenti olsun, onu dünya tanısın diye aşkla, şevkle çalışıyor, aşılmaz denilen engelleri bir bir aşıyoruz. Büyük Atatürk’ün, ‘Mersinliler! Mersin’e sahip çıkınız!’ sözünden ilham alarak, Mersin’i sahipleniyor, Mersin’i sizlerle birlikte yönetiyor, sizlerle birlikte büyütüyoruz. Dua ve desteklerinizi her daim yanımızda bilerek, sevgi, huzur, güven, hoşgörü ve refah kenti Mersin yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 3 yıldır Mersin’imize, ilimizin tarihinde görülmemiş şekilde hizmet ediyor olmanın, yepyeni prestij projeler kazandırmanın, verdiğimiz sözü tutabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hizmet yüce gönül işidir”

Belediye olarak liyakatli kadrosu ile hizmetler verdiğini ve bu hizmetlerin de sonraki yıllarda katlanarak artacağını vurgulayan Başkan Kocamaz, “Hizmet, yüce gönül ve ehil kadro işidir. Mersin’imiz, tüm ilçelerimizle birlikte, hak ettiği yere mutlaka gelecektir. Her türlü engelleme ve kumpaslara rağmen belirlediğimiz hedeflere ulaşabilmek için çıktığımız bu zorlu yolda, yorulmak nedir bilmeden çalışan mesai arkadaşlarıma ve desteğini bir an olsun esirgemeyen siz değerli hemşerilerime can-ı yürekten teşekkür ediyorum. Hizmette 3. yılımızın Mersin’imize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Bitip tükenmek bilmeyen bir azim, enerji ve kararlılıkla çalıştıklarını hatırlatan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuşmasının ardından 3 yıldır Mersin’e yaptıkları hizmetler ve projelerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Kocamaz, sunumda, ulaşım hizmetlerinden, altyapı ve içme suyu projelerine; sosyal hizmetler ve engellilere yönelik hizmetlerden, spor, kültür ve sanatsal hizmetlere;  tarımsal hizmetler ile veterinerlik hizmetlerinden, çevre koruma ve kent estetiğine yönelik projelere; itfaiye ve zabıta hizmetlerinden, bilgi teknolojilerine; iletişim ve kalite çalışmalarından planlanan projelere kadar tüm hizmetleri bir bir anlattı.

Sunumun ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin insan odaklı hizmetlerinin yer aldığı kısa film izlendi.

Film gösteriminin ardından ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Gezici Göz Sağlığı Tarama Aracı’nda muayene olarak, erken teşhis ile beynindeki urun tespit edilmesi sonucu sağlığına kavuşan Yesreb Özer ve karla mücadele çalışmaları ile Büyük Sorgun’da ambulansa yetiştirilerek sağlıklı bir şekilde Hira isimli bebeğini kucağına alabilen Ayşe Çangal sahnede Başkan Kocamaz ile bir araya gelerek yaşadıklarını anlattı.

Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nın ardından hizmette 3’üncü yıl pastasının kesimi ve kokteyl ile program devam etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi 3. Yıl Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nın Regaip Kandili’ne denk gelmesi dolayısıyla konuklara kandil simidi dağıtımı gerçekleştirildi.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör