KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 10-02-2020 20:09   Güncelleme : 10-02-2020 20:09

BAŞKAN ÖZYİĞİT, MİNİK TİYATROCULARLA

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Arbens Sanat Çeto’nun Sahnesi’nin çocuk oyuncuları tarafından sahnelenen “Doğadan Hikayeler” oyununu izledi.

BAŞKAN ÖZYİĞİT, MİNİK TİYATROCULARLA
Aysel Yıldırım ve Bülent Sezgin’in yazdığı, ve Kerem Çiçek’in yönettiği oyun sonrasında sahneye çıkan Başkan Özyiğit, minik oyuncularla horon oynayarak sevinçlerine ortak oldu.
Yenişehir’de bulunan Arbens Sanat Çeto’nun Sahnesi’nin Altan Erkekli Çocuk Grubu oyuncuları, üç aylık eğitim sonunda yeteneklerini sahneye aktardı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de minik tiyatrocularının sahneledikleri oyunu izledi. Başarılı performanslarıyla minik oyuncular, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. İnsanın doğaya olan olumsuz etkisinin anlatıldığı iki ana öyküden oluşan oyunun sonunda Başkan Özyiğit, sahneye çıkarak oyuncuları tebrik etti. Daha sonra çocuklarla birlikte horon oynayan Başkan Özyiğit, salonu dolduran seyircilerden büyük alkış aldı.
HEM GÜLDÜRDÜLER HEM EĞİTTİLER
Sahne alan minik oyuncuları performanslarından dolayı kutlayan Başkan Özyiğit, “Çocuklar bugün bize doğaya sahip çıkmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmamız için yaşam alanlarımıza sahip çıkmalıyız. Bugün burada kısıtlı imkanlarla çok güzel ve başarılı bir oyun sahnelerdiler. Bizleri hem düşündürdüler hem de güldürdüler. Genç oyuncularımızı tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Böyle bir çalışmayı yaptığı için Arbens Sanat’a ve salonu dolduran seyircilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Başkan Abdullah Özyiğit’’in oyunu izlemeye geldiği için mutlu olduklarını söyleyen Yönetmen Kerem Çiçek ise şöyle konuştu: “Bu çalışmalardaki amacımız, çocukların kendilerini keşfetmesi, özgüvenlerinin oluşması, yeteneklerinin ve algılamalarının güçlenmesi gibi alanlarda yaşama hazırlanmalarını sağlamaktır. Eğitimlerimizin semeresini de bu oyunla aldık. Gelecek güzel bir nesil için çocuklarını sanata yönlendiren velilerimize ve salonumuza gelerek oyunumuzu izleyen, çocuklarımızı sevindiren Yenişehir Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Özyiğit’e çok teşekkür ediyorum.”
Oyunda Beren Nil Öztürk, Bulut Uzun, Kaan Can Karaca, Elif Su Yaraşır, İrem Metinoğlu, Kaan Aksu, Harun Sabah Kösel, Simge Öztatar, Utku Deniz Duman, Akdora Yılmaz, Cem Deniz Yıldız, Demirhan Horoz, Sude Miray Aslan ve Arda Nevzat Özel rol aldı.
MERSİN KENT HABER
Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala