GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-11-2021 20:18   Güncelleme : 24-11-2021 20:18

BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHİR’İN ÖĞRETMENLERİNİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nde farklı daire başkanlıklarında görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek, “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutladı.

BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHİR’İN ÖĞRETMENLERİNİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Başkan Seçer, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu ifade ederek, “Öğretmenlik, sevginin içerisine insanı odağa koyan bir hizmet alanı” dedi.

“Bir anne, baba şefkati gibi öğrencileri sarıp sarmalayan öğretmenlerimizdir”

Öğretmenler Günü için Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Salonu’nda düzenlenen kutlamada Başkan Seçer, öğretmenliği gönülden yapılan bir görev olarak niteleyerek, “On yıllar da geçse, hangi makamlarda mevkilerde olursak olalım; bizlere o şekli veren, bir heykeltıraş gibi işleyen ve geldiğimiz noktalarda hakkını ödeyemeyeceğimiz öğretmenlerimizi asla unutamayız. Bir anne, baba şefkati gibi öğrencileri sarıp sarmalayan öğretmenlerimizdir. Türkiye gibi, uzun yıllardır Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için mücadele eden bir ulusta eğitim ve eğitimin en önemli unsuru öğretmenler son derece önemlidir” dedi. Eğitimde modern dünyayı yakalamaya ihtiyaç olduğunu belirten Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak büyük önem verdikleri eğitimde yeni alanlar açtıklarını ve bu alandaki projeleri daha da zenginleştirdiklerini söyledi.

“Dershanelerimiz önemli bir hizmet görüyor”

Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği sunmak adına genişlettiği Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerine ilişkin konuşan Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Dershanelerimiz önemli bir hizmet görüyor. Orada görev yapıyorsunuz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 4 binin üzerinde öğrenci bu merkezlerimizde üniversiteye hazırlanıyor. Geçen yıl bir pilot çalışma yapılmıştı; Tarsus Yenice’de. LGS’ye hazırlanacak öğrencilerimize de artık eğitim vermeye başlıyoruz. Şu anda LGS’de kayıt yaptıran 452 öğrencimiz var ama bu 2 bin 500 rakamına evrilecek. Gülnar, Mut, Aydıncık, Anamur, Bozyazı, Turgut Türkalp… Bu bölgelerimizde, ilçe ya da mahallelerimizde LGS eğitimlerini başlattık. Yine Yenice, Tarsus Mithatpaşa ve Eski Ömerli Mahallerinde hizmete konuldu. Kazanlı, Çilek, Özgürlük Mahallerinde arkadaşlarımız çalışıyorlar, önümüzdeki günlerde de buraları hizmete alıyoruz.”

Başkan Seçer, Büyükşehir’in dershanelerinde 250, kreş atölyelerinde 28, özel çocuklar için emek sarf eden 10 ve Kır Çiçekleri’nde de 21 öğretmen olmak üzere toplam 309 öğretmenin görev yaptığını belirterek, eğitimin bir gönül işini olduğunu söyledi. Kendisinin de öğretmenlerin hak ettiği ücreti almasından yana olduğunu vurgulayan Seçer, “Herkes sanatçı olamaz, herkes öğretmen olamaz. Bunları farklı kategoride değerlendirmemiz lazım. Önümüzdeki süreçte bu konuda da benim sizin tarafınızda olduğumu sakın unutmayın. Yapılacak düzenlemelerde inisiyatifimi siz değerli öğretmenlerimden yana kullanacağım” dedi.

“Eğitimde fırsat eşitliğini önemsiyorum”

Mersin’in bir üniversite kenti olduğunu, 4 üniversite ve 50 binin üzerinde öğrencinin bulunduğunu kaydeden Seçer, öğrencilere sağladıkları 1 TL’lik seyahat etme olanağının hiçbir şehirde olmadığını ve 2024 yılına kadar da bunun böyle devam edeceğini yineledi. Başkan Seçer, 7 bin 164 lisans öğrencisi ve 3 bin 183 de ön lisans öğrencisi olmak üzere toplam 10 bin 447 öğrenciye Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim yardımı yaptıklarını belirterek, “Eğitimde fırsat eşitliğini önemsiyorum. Yaptığımız projeleri bunun üzerine kurguluyoruz” dedi. Başkan Seçer, Süt Senin Gurur Mersin’in projesinden misafirhane ve yurt hizmetlerine kadar eğitim alanında hayata geçirdikleri projeleri tek tek anlattı.

“Ben sizin mesai arkadaşınızım”

Öğretmenlerle beraber çalışmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Seçer, “Ben elbette Belediye Başkanıyım. Kâğıt üzerinde imzayı atıyorum ama özünde ben sizin mesai arkadaşınızım. Beraber yürüyoruz. İyi günde, kötü günde. 1000’in üzerinde çocuğumuz üniversiteye girmiş. Gayet de prestijli üniversiteler, gayet iyi meslek kolları, yüksek puan gerektiren fakülteler. Siz çok mutlu oluyorsunuz değil mi? Bütün o mutlulukların toplamı bende birikiyor. Ben sizden 100 kat, 200 kat daha mutlu oluyorum” dedi.

Başkan Seçer, başta Başöğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete göç etmiş tüm öğretmenlerin önünde saygıyla eğildiğini, hayatta ve görevde olan öğretmenleri de saygı ve sevgiyle selamladığını ifade etti. Seçer, tüm öğretmenler adına Büyükşehir’in öğretmenlerinden Tuğçe Kesici’ye çiçek takdim ederken, programda Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da bir konser verdi.

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala