SAĞLIK
Giriş Tarihi : 24-11-2018 20:23   Güncelleme : 24-11-2018 20:23

Çamlıbel Lions, Kulübü, İki Okulda Diyabet ve Sağlık Odası Yaptırdı

Çamlıbel Lions Kulüp,Uluslararası Lions Kulüplerinin ana projesi olan ve bu 2018-2019 hizmet döneminin diyabet programı kapsamında Okullarda Diyabet ve Sağlık Odası yapımını gerçekleştirmektir.

Çamlıbel Lions, Kulübü, İki Okulda Diyabet ve Sağlık Odası Yaptırdı
Çamlıbel Lions Kulübü Dönem Başkanı Gülsüm Akbulut,"Amacımız; Diyabetli çocukların ve gençlerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için, okul saatlerinde şekerlerinin düzenli olarak ölçülmesi ve gerektiğinde insülin yapılabilmesi ve  hayati önem taşıyan insülinin hijyen ortamda saklanabilmesine olanak sağlamaktır. 

Çamlıbel Lions Kulübü olarak, bu projeyi Mersin Bahriye Ortaokulu ve Mersin Pirireis Ortaokulu olmak üzere 2 okulda gerçekleştirerek, 22 Kasım Perşembe günü açılış töreni yapmış olmaktan dolayı, son derece onur ve mutluluk duymaktayız.

Pirireis Ortaokulundaki sağlık ve diyabet odasının sponsorluğunu, Ağustos ayında sonsuzluğa uğurlanan, Özel Toros Ortaokulu Müdüresi Sn. F. Gülsün Karabıyık adına, oğulları Emre ve Efe Karabıyık yapmışlardır." dedi.

Açılışların ardından Mersin Devlet Hastanesinde görevli Diyabet Hemşiresi Rabia Dölek, öğrencilere, velilere ve öğretmenlere diyabet konusunda eğitim verdi.

Toplumdan ve Lions Camiasından çok sayıda davetlinin bulunduğu törende, her 2 okulun da açılışına  katılan Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebi'ye katılımlarından dolayı teşekkür edildi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

PalaPala