SAĞLIK
Giriş Tarihi : 12-12-2018 20:12   Güncelleme : 12-12-2018 20:12

Çamlıbel Lions,ZİÇEV'de Seminer Gerçekleştirdi

Çamlıbel Lions Kulübü,Mersin-Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV)de eğitim ve rehabilitasyon gören engelli bireylerin ailelerinin istekleriyle bilgilendirme semineri gerçekleştirdi.

Çamlıbel Lions,ZİÇEV'de Seminer Gerçekleştirdi

Mersin'de Çamlıbel Lions Kulübü'nün düzenlediği, 3. Aralık Dünya Engelliler Günü'nde ZİÇEV'de  Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Psikiyatr Dr. Özlem Uzun tarafından seminer verildi.

Seminerin ana başlığı “stresle başa çıkma yöntemleri” seminerde konu edildi.Seminere  katılanların  farklı sorunları ia Uzuni tarafından yanıtlanırken katılımcılar seminere büyük ilgi gösterdi.

Çamlıbel Lions Kukübü 2018/2019 Dönem Başkanı Gülsüm Akbulut," Doktorumuz herkesi tek tek dinledi ve soruları yanıtladı. Engelli olmak kadar engelli yakını olmanın da çok zor olduğuna, bizler de tanık olduk ve buna benzer seminerlerin daha sık yapılması gerektiğine kanaat getirdik.2 saate yakın süre devam eden seminer sonrasında, ZİÇEV yetkilileri tarafından, vakıf hakkında bilgi aldık. Eğitimin nasıl yapıldığı, rehabilitasyon seansları ve el sanatları, dans, davul, resim dersleri ile nasıl gelişim sağladıkları hakkında aydınlatıldık.

Engellli bireylere ve yakınlarına küçük de olsa bir dokunuşla, yalnız olmadıklarını hissettirelim, empati kuralım, engelleri ortadan kaldıralım diyerek gerçekleştirdiğimiz aktivitemize katılarak yanımızda olan dostlarımıza teşekkür ederiz." dedi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

PalaPala