GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-11-2021 16:14   Güncelleme : 21-11-2021 08:51

CNR 6. MERSİN KİTAP FUARI TÖRENLE KAPILARINI AÇTI

CNR 6. Mersin Kitap Fuarı, düzenlenen törenin ardından açılışı gerçekleştildi.

CNR 6. MERSİN KİTAP FUARI TÖRENLE KAPILARINI AÇTI

Yenişehir'de düzenlenen CNR 6. Mersin Kitap Fuarı' açılış töreninde  Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, CNR  Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda erem, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Alpay Antmen Ali Mahir Başarır, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yöenetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol  hazır bulundu.

CNR  Holding Pazarlama Müdürü Mert Kaan Duman,,Konuklarını selamlayarak başladığı konuşmasında, CNR Kitap Fuarı'nın 6.sını düzenlediklerini dile getirerek ülkemizde okuma alışkanlıklarıyla ilgili araştırmanın sonuçlarına göre   kişi başına düşen kitap sayısının  8.4 olduğuna dikkat çekti. Duman, ülkemiz insanının sadece 1 dakikasını kiatap okumaya ayırırken, tv izlemeye 6 saatini, internette ise 3 saatini ayırdığını bu yapımızla dünya ülkerleri sıralamasında okuma alışkanlığında 84. sırada yer alırken, çocuklara kitao hediye etmede ise  180 ülke arasında 140. sırada olduğumuz bilgisini verdi. Duman okuma alışkanlıklarında düzenlenen kitap fuarlarının çok önemli olduğunu çok bildiklerini ifade erek, "İlk fuarımızı Kitap Fuarı olarak Mersin'de açtık" dedi.

9 gün boyunca açık kalacak olan CNR Mersin Kitap Fuarı, 200'den fazla yayınevinin 350 markası kitap severlerle buluşacağına ifade eden Duman,, "Çağımızın en büyük gücü bilgidir. Bilgiye ulaşmak ise  okumakla kazanır. Akdenizli okurlarımıza en değerli bilgilere ulaşma olanağı sunan fuarımıza kaztılımınız için teşekkür ederim" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Açılışta yaptığı konuşmada pandemi nedeniyle fuarlara bir süre ara verildiğini ifade eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan,  kitap fuarı ile başlangıç yapmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kitap Fuarları’nın 7’den 70’e herkesin ilgisini çektiğine değinen Kızıltan, kitap okuma alışkanlığının kazandırılması adına projeler geliştirilmesi gerektiğini söyledi.


Mersin Valisi Ali İhsan Su, dünyada en önemli konunun bilgi olduğunu ifade ederek başladığı sözlerini, “Bilgiyi ortaya koyan dünyanın süper gücü olur. Bu bilgiye ulaşmanın yöntemlerinden birisi de kitap okumaktır. Bu nedenle bu yıl 6’ıncısı düzenlenen fuarımızı çok önemsiyoruz” diye tamamladı. 


 

 Bilginin insan hayatındaki en önemli unsur olduğunu ve bilgi edinmenin yolunun da okumaktan geçtiğini söyleyen Başkan Seçer, “Hayatta en büyük silahınız bilginiz. Bilgi edinmek için de bir çok faktör gibi en önemli faktör okumak” dedi.  Seçer de bilginin ve kitap okumanın önemine dikkat çekerek, “Hayatta her şeyin temeli bilgi. Okumak da insanı bilgilendirir güzel ama bir diğer özelliği de eğer okumuyorsanız empati kuramazsınız. Okumuyorsanız hayal de kuramazsınız” ifadelerini kullandı.


Kitaplarla çok farklı konularda deneyim kazınılabileceğini belirten Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise “Biliyoruz ki eğitimin temeli okumak” diyerek bu konuda belediye olarak yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan da bilgi ve kitap okumanın önemine dikkat çeken konuşmalar yaptı. 

Konuşmaların ardından açılış kurdelası kesildi. Açılışa katılanlar, standları gezdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala