GÜNDEM
Giriş Tarihi : 21-11-2020 09:59   Güncelleme : 21-11-2020 09:59

ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Burcu Düzen, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, çocuk hakları ihlallerini önleyecek, çocuk haklarını koruyacak ve geliştirecek etkin politikalar geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Çocuk koruma kanunumuz yeterli değil” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ

 

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Çocuk hakları, dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu haklar olup, 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşme ile koruma altına alınmıştır. Bu sözleşme tüm dünya çocuklarının insan hakları yasasıdır. Sözleşmenin Türkiye'de yürürlüğe girdiği tarihten bu yana geçen 25 yıla rağmen hala çocuklarımız hak ihlallerine maruz kalmakta, adalete erişimde güçlük yaşamaktadırlar. Ancak bizler hak savunucuları olarak bu haksızlıkların son bulması için her gün daha fazla çalışacağımızın sözünü geleceğimizin umudu olan çocuklara, onların gününde veriyoruz.

Bizler çocuklarımızı anlamaya, korumaya ve onlar için savaşmaya mecburuz. Her bir çocuğu emekle, şefkatle, sevgi ile büyütmek, çocuklarımızın haklarını korumak, onların suça sürüklenmelerini önlemek toplumdaki her bir bireyin görevi olduğu kadar devletlerin de görevi olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Bugün yürürlükte bulunan çocuk koruma kanunumuz yeterli altyapı olmadığı için işlevsel olarak kullanılamamaktadır. Bu anlamda idari altyapının güçlendirilmesi ve çocuk alanında etkin politikalar geliştirilerek eksikliklerin giderilmesi için tüm sorumluları göreve davet ediyoruz.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ”

 

Bizler gözleri önünde annesi öldürülen, okula gitmek yerine sokaklarda dilendirilen, zorla çalıştırılan, erken yaşta evliliğe zorlanan, görmezden gelinen, yok sayılan, ihmal edilen, şiddete maruz kalan, istismara uğrayan, göç nedeniyle yerlerinden edilen her bir çocuğun haklarını korunması ve geliştirilmesi, suça sürüklenmiş çocukların topluma yeniden kazandırılmaları için gereken her şeyi yapmaya, çocuklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz.

 

Çocuklarımızın bedensel, ruhsal gelişimlerini tamamladıkları, çocukluklarını yaşayabildikleri, üstün yararlarının esas alındığı bir ülke ve dünya özlemiyle bütün çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.

 

Taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelerdeki yükümlülükler gereği, geleceğimiz olan çocuklarımızın her türlü hak ihlallerinden korunması, çocuk haklarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için yetkili makamları ve tüm toplumu ortak mücadelemize davet ediyoruz.”

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala