YAŞAM
Giriş Tarihi : 31-03-2023 17:57   Güncelleme : 31-03-2023 17:57

DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN KADIN YAŞAM MERKEZLERİ KURULUYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kadın Koalisyonu, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖDEV) işbirliğinde, deprem bölgelerinde ve depremden kaynaklı göç alan illerde kurulacak Kadın Yaşam Merkezleri için Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezini ziyaret ederek, çalışmalarında destek istedi.

DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN KADIN YAŞAM MERKEZLERİ KURULUYOR

Kadın Koalisyonu’ndan İlknur Üstün, Gül Erdost, Nurcihan Temur, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayten Dolançay, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Sosyoloğu Elif Uras, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği'nden Kadem Doğan Mersin Barosu’nu ziyaret ederek, Kadın Hakları Merkezinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Av. Çiğdem Ataş Erçolak, Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay ve merkez üyesi avukatlarlar bir araya geldi.

Kadın örgütü heyeti amaçlarının; depremin yaşandığı bölgelerde ve depremden kaynaklı göç alan illerde kurulacak Kadın Yaşam Merkezleri aracılığıyla, depremzede kadınların temel ihtiyaçlara, ekonomik, istihdam ve sosyal desteğe erişimini sağlamak, afet acil durumlarında kadınların maruz kalabileceği olası istismar ve şiddete karşı koruyucu ve önleyici çalışmaların yapılması, kadınların şiddet, istismar, mal sahipliği gibi konularda nerelere başvuracakları, hukuki hakları konularında bilinçlenmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Depremzede kadınlar için yapmış oldukları temel ihtiyaç yardımı ve hukuki destek hakkında bilgiler veren Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay, kurulacak olan kadın yaşam merkezlerinin, depremzede kadınların tüm ihtiyaçlarının tespit edilip çözüme kavuşması için koordinasyonun sağlanacağı önemli bir merkez olacağını ifade ederek, her türlü temel ihtiyaç, hukuki ve sosyal desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

EditörEditör