GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-02-2023 16:51   Güncelleme : 01-02-2023 19:12

Diyarbakırlılar MTSO Başkanı Kızıltan İle MTSO Meclis Başkanı İzol'u Ziyaret Etti

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Dayanışma Vakfı (DİTAV) Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, Yönetim Kurulu ve Vakıf Üyeleriyle birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol’u ve MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar'ı ziyaret etti.

Diyarbakırlılar MTSO Başkanı Kızıltan İle  MTSO Meclis Başkanı İzol'u Ziyaret Etti

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Dayanışma Vakfı (DİTAV Mersin) Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, Yönetim Kurulu ve Vakıf Üyeleriyle birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçilen MTSO Başkanı Ayhan Kızltan ve MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol'a kutlama ziyaretinde bulundu. Ziarette MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevine seçilen Mustafa Özdamar da yer aldı.

MTSO Toplantı salonunda "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunan Diyarbakır Vakfı Mersin Şubesi Üyeleri, ardından Tüccar Kulübü'nde Başkan Kızıltan ve Meclis Başkanı İzol ile öğle yemeğinde buluştu.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette MTSO Başkanı Kızıltan, Meclis Başkanı İzol, Diyarbakır Vakfı Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, MTSO Yönetim Kurul Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar ile Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Egin, Aziz Akgül, Naci Durmaz'ın yanı sıra  DİTAV Üyeleri hazır bulundu.

DİYARBAKIR VAKFI Üyelerinin büyük katılımıyla Tüccar Kulübü'nde gerçekleşen toplantısı samimi bir ortamda gerçekleşti.

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin mozaiğinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek "Mersin'deki bu mozağiği bir arada tutan Türkiye Cumhuriyeti ve Bayrağımızdır. Hepimiz bir yerlerden Mersin'e göç ettik.Ailelerimiz, çocuklarımız, torunlarımız Mersin'de yaşayacaktır. İşlerimiz buaradadır. Bir birimize sıkı sıkı bağlı bir toplumuz, Hiçbirimizin ayrısı gayrısı yok" dedi.  Mersin'in bugünkü değerini kazanmasında Mersin'de yaşayan Diarbakırlı kardeşlerimizin önemli katkıları olduğunu dile getiren Kızıltan, Mersin ekonomisine, istihdamına, ülke gelişimine katkılarının yadsınamayacağını ifade ederek  bir arada bulunmaktan duyduğu menuniyetini ifade etti.  Başkan Kızıltan,  "Mersin'i elele vererek daha iyi yerlere birlikte götüreceğiz" dedi.

MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol da Diyarbakırlı hemşerileriyle birarada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, pekçok yakın akrabasının, dostlarının Diyarbakır'da yaşadığını belirterek "Diyarbakırlı Hemşerilerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Hepinizi Allahım var etsin" dileğinde bulundu.

DİYARBAKIR VAKFI Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, yeni yapılan MTSO seçimlerinin ardından yeniden güven tazeleyen MTSO Başkanı Kızıltan ile Meclis Başkanı İzol'u ve MTSO yeni yönetim kurulunda Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Diyarbakır Vakfı Üyesi de olan Mustafa Özdamar'ı kutlayarak başladığı konuşmasında, Odaların çok önemli kurumlar olduğuna dikkat çekti. ,MTSO seçimlerinde komitelere seçilenleri de kutlayan Gündüz, bu komitelerin çalışmasını çok önemsediklerini ifade etti.

Gündüz, "Mersin'in hak ettiği yere gelmesini istiyoruz. Diyarbakırlı iş insanlarının kent ekonomisine katkısı çok büyük. Güneydoğu'dan gelenler ile birlikte  Mersin ekonomisinde  % 60'lık bir gücü var. Bu güç, odalarda, STK'nda, toplumun her  alanda varlığını sürdürüyor. Yaşadığımız kentin gelişimine katkımız çok büyük. Odanın yeni döneminde kente katkılarının daha iyi olacağına inancım çok büyük, Hep beraber yolumuza devam etmeliyiz." dedi.

Başkan Gündüz, Diyarbakır vakfı olarak öğrencilerimize burs vererek, ramazan ayında gıda yardımını artırarak, sosyal projelere katkı ve destek sağlayacaklarını dile getirdi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar da toplantıda yaptığı konuşmasında, İnsanlar için doğdu yer değil doyduğu yerin önemli olduğunu, önemli olanan birbiriyle kucaklaşarak güç birliği içinde olmaları gerektiğine dikkat çekerek, "MTSO seçimleri sonucu MTSO Yönetim Kurulu'nda Başkan Yardımcısı olarak görev almaktan onur duyuyorum" dedi..  MTSO Başkan Yardımcısı Özdamar, "Kapımız herkese açık, kimseye bugüne kadar da kapalı olmadı, Hepinize kapımız açık, hoş geldiniz" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Toplantıya katılanlar kendilerini tanıttı, bir arada olmaktan duydukları memnuniyetlerini dile getirerek MTSO seçimleri ardından oluşan MTSO Yeni yönetim Kurulunu tebrik etti.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

 

EditörEditör