GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-01-2023 22:36   Güncelleme : 24-01-2023 18:20

ELVAN, MÜSİAD MERSİN ŞUBESİ GENEL KURULUNDAN SESLENDİ

Önceki Dönem Kalkınma Bakanı, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın da hazır bulunduğu MÜSİAD Mersin Şubesi 21. Olağan Genel Kurulu, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

ELVAN, MÜSİAD MERSİN ŞUBESİ GENEL KURULUNDAN SESLENDİ

MÜSİAD Mersin Şubesi 21. Olağan Genel Kurulu'nda  Mehmet Sait Kayan MÜSİAD Mersin Şube Başkanlığı'na seçildi.

Mersin Divan Oteli'nde gerçekleştirilen  MÜSİAD Mersin Şubesi 21. Olağan Genel Kurulu'nun ardından düzenlenen toplantıya, Önceki Dönem Kalkınma Bakanı, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın yanı sıra Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Serdar Yıldızgörer, AK Parti Mersin milletvekilleri Hacı Özkan, Zeynep Gül Yılmaz, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, ÇukurovaSİFED Başkanı Hüseyin Kış, TURAB Genel Başkanı Fahri Kuş, MÜSİAD Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK Temsilcileri katıldı.

Toplantı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. MÜSAD'ın çalışmaları ile ilgili sineviyon gösterimi gerçekleştirildi.

MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Serdar Yıldızgörür, teşekkür konuşmasında bulunarak, bayrağı yeni şube başkanı Mehmet Sait Kaya'a başarı dileğiyle devretti.

MÜSİAD Mersin Şube Başkanlığı'na seçilen Mehmet Sait Kayan kendine gösterilen bu teveccühe layık olacağını belirterek, kendine duyulan bu güven için teşekkür etti.

Önceki Dönem Kalkınma Bakanı, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek yeni seçilen MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Mehmet Sait Kayan'ı kutladı, yeni yönetim kuruluna başarı dileğinde bulundu.

MÜSİAD ve  iş insanlarıyla yeniden bir arada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başladığı konuşmasında Elvan, iş insanlarını ekmeğini taştan çıkaran insanlar olduğuna dikkat çekerek,"Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır" dedi. Bizdeki  girişimcilik ruhu çok yüksek ve arzu dolu olduğunu ifade ettiği konuşmasında dünyanın büyük sarsıntı yaşadığı bu ortamda, arz ve talep dengelerinin altüst olduğunu ifade eden Elvan,"İş insanlarımız 254 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi." dedi.

Mersin'in stratejik konumuyla. ticaretiyle, sanayisiyle ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına inanılmaz katkı sağlamış bir kent olduğunu dile getiren Elvan," Akdeniz'in incisidir. Mersin, ülkemizin en önemli cazibe merkezlerinden biridir." dedi.  Mersin'de üç dört sene önce organize sanayi bölgemizi artırmamız gerektiği düşüncesi içinde bazı kaygılar yaşandığına dikkat  çekerken  Elvan, "Ama o günlerde sayısı sadece 3 olan organize sanayi bölgesi, bugün dokuz hatta on sanayi bölgesine ulaştı." açıklamasında bulundu.

Bu organize sanayi bölgelerinde yatırımcıların sıra beklediğini ifade eden Elvan,Tarsus'ta yen yapılan organize sanayi bölgesine 400'e yakın sanayicinin yatırım yapmak için arazi tahsisi yapmak için sıra beklediğini belirtti. Elvan, "İş insanlarımızın Mersin'e ve Ülkemize hizmet etmek için canı gönülden çalışıyor" dedi.

Elvan, Aile şirketleri ile ilgili düşüncelerini paylaşırken dünyada aile şirketleri büyürken, ülkemizdeki aile şirketlerinin öneml bölümünün ortadan kaybolduğuna, büyüyemediğini, güçlenemediğine  dikkat çekerken, kurumsallaşma ile aile şirketlerinin güçleneceğine vurgu yaptı.

Elvan, eğitim ve öğretimin önemine dikkat çektiği  konuşmasında ise geçmişte 30-40 yılda yaşanan değişimin çok kısa zamanda yaşandığının altını çizerken "Değişimin bu kadar kısa olduğu bu ortamda, işletmelerde mutlaka süreklilik arz eden eğitim ve öğretim programları uygulamalı. Bu da sonuç olarak verimliliği getirecektir.Daha fazla rekabet edebilme, gücünü yaratacaktır" ifadesinde bulundu.

Elvan, çevre ile ilgili kaygılarını dile getirdiği konuşmaının son bölümünde ,"Küresel ölçekte ısıma sorunuyla karşıyayız. Her ülke kendine göre  önlemler alıyor. Bizim de bir planımız var." Gaz salınımı gerçekleştiren işletmeler için mutlaka , gaz salınımını karşılayacak yeşile yatırım yapılması gereğini tavsiyesinde bulunan Elvan,  Finansman yapılarının yeşile endeksli olması gerektiğini, bu yatırımlar çocuklarımız için geleceğimiz için çok önemli olduğunu vurguladı.

Elvan,Serdal Yıldızgörür'e teşekkür ederken, yeni seçilen Mehmet Sait Kayan'a yürekten başarılar dileğinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Toplantıda Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, AK Parti Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Zeynep Gül Yılmaz, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, MTSO Başkanı Hamit İzol birer selamlama konuşması yaparak Başkan Kayan'a ve  yeni yönetim kurulu üyelerine  başarı dileğinde bulundu.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

 

EditörEditör