KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

Erdoğan'dan Aşkın Bilinçaltı

Mersin Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Eyüp Erdoğan İçel Sanat Kulübü'nde haftasonu gerçekleştirdiği "aşkın bilinçaltı" söyleşisinde ilginç yaklaşımlar sundu.

Erdoğan'dan Aşkın Bilinçaltı

İSK Başkanı Sedat Aydöner. Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Özer'in yanı sıra  söyleşiye felsefe severler salonu tıka basa doldurarak büyük ilgi gösterdi.

Aşkın metafiziğine farklı yaklaşımlar sunanan Erdoğan,aşkın bilinçaltına inerek,bilincin altında kalan büyük dilimden söz ederken,bilinçaltı psikolojinin konusu olduğuna dikkat çektti.Bilinç dışından bakıldığında psikolojiyi ilgilendirdiği gibi felsefeciyi de konunun içine çektiğini,beynin dışındaki varoluş tüm dünyada tam olarak anlaşılamadığını,konuya Freud'un yaklaşımıyla söyleşide ele alacağını ifade ederek bilinç % 10'u oluştururken, bilinçaltının % 90 olduğunu alt taraf  bilnçaltı,üst tarafı bilinci yönettiğini insanlık tarihinin bildiğine dikkat çekti.Temel İçgüdü filmine de gönderme yaparak İçgüdüyü açıklayan Erdoğan,Varoluş-Beslenme-Üreme olarak ele alarak bu güdülerin doğuştan geldiğini, bunu mantıkla akılla açıklamak mümkün olmadığını dile getirdi.

İSK Başkanı Aydöner, Sanata,sanatçıya ve düşün insanlara İçel Sanat Kulübü olarak destek vermeyi sürdürdüklerini,bugün burada felsefeci Eyüp Erdoğan'ı dinlemekten mutlu olduklarını dile getirdiği kısa konuşmasında aşkın bilinçaltı sanatseverlere ilginç gelecek bir konu olduğunu söyledi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala