KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 13-11-2016 11:12   Güncelleme : 13-11-2016 11:12

Erdoğan'ın İnanç Uykusu Adlı Kitabı Okuruyla Buluştu

Felsefeci Doç.Dr. Eyüp Erdoğan'ın "inanç uykusu" adlı kitabı,İçel Sanat Kulübü'nde tanıtım söyleşisi ve imza günü düzenlendi....

Erdoğan'ın İnanç Uykusu Adlı Kitabı Okuruyla Buluştu

İçel Sanat Kulübü'ndeki kitap tanıtım etkinliğinde Felsefeci Erol Türedi, Doç.Dr. Eyüp Erdoğan'ın "inanç uykusu" kitapla ilgili kısa bir tanıtım  söyleşisi gerçekleştirdi.

Söyleşide felsefe severlerle,sanat severler hazır bulundu. Yazar-felsefeci Doç..Dr. Erdoğan kitabıyla ilgili söyleşisinde doğallık-yapaylıkla ilgili açıklamalerında doğanın kendi deviniminde yaşananlarla insan doğasındaki doğallık,karşılaştırılırken,doğal yaşamı insanların gözlemleyerek yaşamına kattığını örneklerle aktardı.

İnsanların doğal yaşami  taklit ettiklerini,canlıların yaşamını insanlar çok iyi irdelediklerinde dikkat çekerken pekçok hayvanın kendi yaşamlarını sürdürmek için planlı bir çalışmayla eko-sistem oluştırarak kendi doğal ortamını  binlerce yıl  sürdürdüklerini, yarattıkları doğal ortamın  dikkat çekici yönleri örneklerle ortaya koyan  Erdoğan, hayvanların bu yaşam biçimlerini, insanlar yaşamlarında insan aklıyla kendi doğal yaşamlarını oluşturduklarını ifade etti.,İnsan yaşamlarındaki bu devinim ve onun getrirdiği sonuçların da doğallığın parçası olduğuna dikkat çekti.Çardak kuşlarının yaptıkları yuvalar,kunduzların kurduğu barajlar, termitlerin (beyaz karıncaların) yaptığı kuleler, mercek altına alındığında inanılmaz bir mühendislik gösterdiğini,bu ve benzer durumları insanlar bugünün teknolojisiyle yaşamlarında kullanması heyecan verici olduğunu belirtti.Konukların da söyleşide katkılarıyla süren söyleşi,yazarın kitabını okurlarına imzalamasıyla sona erdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör