MAGAZİN
Giriş Tarihi : 21-03-2023 19:36   Güncelleme : 21-03-2023 19:36

FADO’NUN MELANKOLİK PRENSESİ CARMINHO 12 NİSAN’DA İLK KEZ ANKARA’DA

Fado yorumuyla dünya çapında müzikseverlerin büyük beğenisini toplayan, 2023’ün ilk günlerinde 6. albümü "Portuguesa"yı yayınlayan Carminho, 12 Nisan’da yeni albümünün şarkılarıyla ilk kez CSO Ada Ankara Ana Salon’da müzikseverlerle buluşacak.

FADO’NUN MELANKOLİK PRENSESİ CARMINHO 12 NİSAN’DA İLK KEZ ANKARA’DA

Pablo Alboran ile Perdoname şarkısında düet yaparak Avrupa’da büyük ün kazanan ve İspanya’da haftalarca satış 1 numarası olan, ilk albümü ‘Fado’ yayınlandığında eleştirmenlerin “Son on yılın Fado aydınlanması” olarak övdükleri Portekizli Carminho, ilk olarak prodüktör gitarist Luis Penedo ile işbirliğiyle yaparak kaydettiği ve Carlos Saura’nın büyük ses getiren “Fados” filminde de kullanılan şarkıyla müzikseverlerle buluştu.



İlk albümü “Fado” ile uluslararası bir şöhret yakalayan ve ailesinden gelen Fado geleneğini caz, pop ve rock müzikleriyle de buluşturan genç yıldız, İngiltere’den Fransa’ya, Mozambik’ten Hollanda’ya, Amerika’dan İspanya’ya kadar yüzlerce konser ile kısa sürede sınırları aştı.



Carminho 2012’de 'Alma' adlı 2. albümü ile yayınlandığı yılın en çok satan albümlerinden birine imza atarak platin albüm satışına ulaştı. Sanatçı aynı yıl “As Pedras da Minha Rua” ve “Bom Dia, Amor”teklilerini yayınladı.



Fado şarkılarının melankolik prensesi Carminho, 2014 yılında, Mariza Monte, Arnaldo Antunes, Javier Limón, Nana Vasconcelos, Carlos Barreto ve Jacques Morelenbaum gibi dünyaca isimlerle çalıştığı 'Cantoadlı albümünü müzikseverlere sundu.



2015’te “Saia rodada” teklisini yayınlayan Portekizli şarkıcı, 2016 yılında Marisa Monte, Chico Buarque ve Maria Bethânia gibi dev isimlerle düetlerinin de yer aldığı "Carminho Canta Tom Jobim" albümüyle büyük başarı elde etti.



2018’de kariyerinin beşinci albümü olan ve “en kişisel albümüm” diyerek tanımladığı, aktif olarak yapımcılığı ve şarkı yazarlığı ile de dahil olduğu “Maria” albümünü dinleyici ile buluştururken, aynı yıl “O Menino e a Cidade” teklisi ile fado severlerle buluştu.



2021 yılında Brezilyalı sanatçı Caetano Veloso’nun “Meu Coco” albümünde “Voce -Voce” şarkısında düet yapan Carminho, 2023’ün ilk günlerinde yayınladığı 14 şarkıdan oluşan kariyerinin 6.albümü “Portuguesa” ile Fado'nun standartlarını yükseltmekle kalmıyor, sesi, yeteneği, besteleri ve sanatsal azmi ile imzasını attığı bir kültür manifestosunu dinleyicilerle paylaşıyor.



Fado’nun melankolik prensesi Carminho, 12 Nisan’da CSO Ada Ankara Ana Salon’da müzikseverlerle buluşacak.



Carminho hakkında daha fazla bilgi, görsel ve röportaj istekleri için; Pasion Turca PR Manager – Hakan Akoğlu - hakan@pasionturca.net - 0533 499 41 49 - 0212 2744348



Carminho Hakkında



Maria do Carmo Carvalho Rebelo de Andrade 20 Ağustos 1984 Lizbon doğumlu. Carminho sanatçının sahne adı. Annesi Teresa Siqueira da ünlü bir fado şarkıcısı olan Carminho çağdaş fadonun en başarılı temsilcilerinden biri olarak gösteriliyor. Ailesi evde ünlü fado şarkıcılarını misafir ederken, Lucília do Carmo, Fernando Maurício, Amália Rodrigues dinleyerek büyüyen Carminho tarzında geleneksel fado ile farklı türleri de buluşturuyor. Carminho fadoyu Brezilya müzikleri, caz, pop ve rock müziklerini bir araya getiriyor.



Carminho henüz 12 yaşındayken Coliseu’da şarkı söylemeye başlamış. Alfama’da, Taverna do Embuçado’da şarkılar söyleyen Carminho çok küçük yaşlarda bir fadista olarak yetiştirilmiş. Hindistan’da, Kamboçya’da, Peru’da yardım organizasyonlarında da aktif olarak çalışarak daha çok insana ulaşmaya çalışan Carminho, sadece müzikleriyle değil, yardım organizasyonlarına el vererek kalbiyle de insanlara dokunmaya başlamış.



Arjantin, İsviçre, Malta, Tayland gibi birçok ülkede şarkılarını söyleyerek uluslararası arenada bir isim edinmeye başlamış.



Gerçek şöhreti İspanya’da, Pablo Alboran’ın Perdoname şarkısına eşlik ederek kazanırken, haftalarca satış 1 numarası olmuş. Fado ve Alma albümleriyle Portekiz’de de yıldızı parlayan Carminho, iki albümünün büyük başarısıyla uluslararası bir fado yıldızı olarak Portekiz’in geleneksel müziklerini tüm dünyaya tanıtıyor.



Carminho fado söylerken ilham aldığını itiraf ettiği Lucília do Carmo, Fernando Maurício ve Amália Rodrigues’e hayranlığını dile getirirken, ayrıca pop rock efsaneleri Queen ve the Beatles’la büyüdüğünü de söylüyor ve müziğinde rock etkilerini de hissettiriyor. Carminho ilk kayıtlarını prodüktör gitarist Luis Penedo ile iş birliğiyle yaparken, kaydettikleri şarkı 2007 yılında Carlos Saura’nın ses getiren Fados filminde de kullanılmıştı.



2009 yılında Fado albümü için “Son on yılın en iyi Fado aydınlanması” yorumu yapan Time out ( 27 Mayıs 2009) gibi birçok ünlü yayında büyük övgüler alan Carminho’nun ‘Alma (Ruh)’ adını verdiği 2. albümü de ülkemizde yayınlanmıştı.



2011 yılında Portekiz’in “Atılım Yapan Genç İsimler” hareketinin bir parçası olarak elçi ilan edilen Carminho, Avrupa Komisyonunun davetiyle onurlandırılmış. 2011’de Danimarka’da gerçekleştirilen Dünya Müzik Fuarı’nda (WOMEX) yine büyük ilgi gören sanatçı İngiltere, Fransa, Mozambik, Bahreyn, Güney Kore, Avusturalya, Hollanda ve İspanya’da verdiği konserlerle de adından bol bol söz ettirirken, dünyanın farklı ülkelerine Portekiz geleneğini taşımayı sürdürüyor.



Carminho 2012’de 'Alma' adlı 2. albümü ile yayınlandığı yılın en çok satan albümlerinden birine imza atarak platin albüm satışına ulaştı. Sanatçı aynı yıl “As Pedras da Minha Rua” ve “Bom Dia, Amor”teklilerini yayınladı.



Fado şarkılarının melankolik prensesi Carminho, 2014 yılında, Mariza Monte, Arnaldo Antunes, Javier Limón, Nana Vasconcelos, Carlos Barreto ve Jacques Morelenbaum gibi dünyaca isimlerle çalıştığı 'Cantoadlı albümünü müzikseverlere sundu.



2015’te “Saia rodada” teklisini yayınlayan Portekizli şarkıcı, 2016 yılında Marisa Monte, Chico Buarque ve Maria Bethânia gibi dev isimlerle düetlerinin de yer aldığı "Carminho Canta Tom Jobim" albümüyle büyük başarı elde etti.



2018’de kariyerinin beşinci albümü olan ve “en kişisel albümüm” diyerek tanımladığı, aktif olarak yapımcılığı ve şarkı yazarlığı ile de dahil olduğu “Maria” albümünü dinleyici ile buluştururken, aynı yıl “O Menino e a Cidade”teklisi ile fado severlerle buluştu.



2021 yılında Brezilyalı sanatçı Caetano Veloso’nun “Meu Coco” albümünde “Voce -Voce” şarkısında düet yapan sanatçı, 2023’ün ilk günlerinde yayınladığı kariyerinin 6. albümü “Portuguesa” ile Fado'nun standartlarını yükseltmekle kalmıyor, sesi, yeteneği, besteleri ve sanatsal azmi ile imzasını attığı bir kültür manifestosunu dinleyicilerle paylaşıyor.

EditörEditör