MAGAZİN
Giriş Tarihi : 09-05-2022 21:10   Güncelleme : 17-05-2022 12:57

Farsça Çeviri - Farsça - Türkçe Çeviri Hizmeti

İran, Afganistan ve Tacikistan ülkelerinin resmi dili olan ve Irak’ta da azınlıklar tarafında konuşulmakta olan Farsça, Hint- Avrupa dil ailesine mensuptur. Özbekistan, Pakistan gibi diğer ülkelerde de konuşuru bulunan Farsça, yaklaşık 100 milyon kişi tarafından benimsenmiştir.

Farsça Çeviri - Farsça - Türkçe Çeviri Hizmeti

 İran, Afganistan ve Tacikistan ülkelerinin resmi dili olan ve Irak’ta da azınlıklar tarafında konuşulmakta olan Farsça, Hint- Avrupa dil ailesine mensuptur. Özbekistan, Pakistan gibi diğer ülkelerde de konuşuru bulunan Farsça, yaklaşık 100 milyon kişi tarafından benimsenmiştir. Araştırmacılar diğer ülkelerde bulunan azınlıklarla birlikte bu sayısın iki katına çıkabileceğini öngörüyorlar. Yayılımı çoğunlukla Orta Asya üzerinde görülmektedir. Aynı zamanda Arap alfabesi, Kiril alfabesi, Tacik alfabesi ve İbrani alfabesinden esinlenerek meydana getirilmiş “Farsça alfabe” adını verdikleri alfabeleri mevcuttur. Arapça’dan sonra ikinci islam dili kabul edilmektedir. Bu durum Arapça, İbranice gibi dillerin kültür ve inanış açısından benzerlik göstermesine bu sebeple yakınlık kurmalarına yol açmıştır. Nitekim Türkiye de aynı şekilde İslam anlayışının çoğunlukta olduğu bir ülkedir. Bunların yanı sıra tarihsel kaynaşmalar göz önünde bulundurulduğunda Farsça Türkçe çeviri geçmişinin uzun yıllar ötesine dayandığını tahmin etmek zor olmayacaktır. Bu parçanın konusu Farsça – Türkçe çeviriler ve fiyatlandırmaları üzerine yapılmış birtakım açıklamaları içermektedir.

 Farsça- Türkçe Çeviri Fiyatları

 Çeviri fiyatlarının belirlenme şekli kişiden kişiye ya da firmadan firmaya değişiklik gösterse de Farsça çeviri için ortalama bir fiyat biçmek mümkündür. 2022 yılında, 1000 kelimelik bir Farsça- Türkçe çeviri için ödenecek miktar 60 TL ila 80 TL arasında değişiklik gösteriyor olup daha düşük veya daha yüksek meblağlarda satışların gerçekleştiği de görülebilmektedir. Bu fiyat esneklikleri hesaba katılarak Farsça- Türkçe çeviri yapılmalı veya yaptırılmalıdır.

 Yukarıdaki veriler internet üzerinden yapılan satışlar incelenerek elde edilmiştir. Tercüme büroları gibi yerlerde farklı fiyat aralıkları ile karşılaşılması olağandır. Güncel piyasa hakkında geniş çaplı bir araştırma yapılarak yola çıkılması bu fiyat farklarından haberdar olunmasını sağlayıp, olası sorunları ortadan kaldıracaktır.

 Çeviri talepleriniz ve detaylı bilgi için bizlere info@okeanostercume.com.tr mail adresimizden veya 05539103132 numaralı GSM & WHATSAPP & TELEGRAM hattımızdan ulaşabilirsiniz…

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala