GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-06-2020 20:42   Güncelleme : 15-06-2020 21:00

FETO/PYD Terör Örgütünün Mersin İl İmamı Elazığ'da Yakalandı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü şüphelilerinin Mersin'de yeniden yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonlar sonucu Mersin İl İmamı Elazığ'da, Mersin İl Ablası da Tekirdağ'da yakalandı.

FETO/PYD Terör Örgütünün Mersin İl İmamı Elazığ'da Yakalandı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan operasyonlarla ilgili yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü şüphelilerinin ilimizde yeniden yapılanmasına yönelik Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan projeli çalışmalar kapsamında;

Soruşturma aşamasında, Mersin il imamı olduğu yönünde hakkında ifadeler bulunup, yapılan araştırmalarda da il imamı olduğu tespit edilen ve Elazığ il merkezinde 3 ayrı adresi bulunan C.S. ile ilgili, Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kom Şube Müdürlüğü görevlileri ve Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlarda, şüpheli Elazığ ilinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli ile ilgili yapılan aramalar sonucunda, Fethullah Gülen imzalı saat, örgüt mensuplarına verilen kıtmir yazılı kolye, 51 adet yasaklı yayın kitapları, dijital materyaller ve bir kısım notların yazıldığı not defterleri ele geçirilmiştir.

Devam eden soruşturmalar kapsamında, Mersin il finansçısı olduğu tespit edilen ve gözaltına alınan bir şahsın beyanında; Mersin il ablası olduğuna dair bilgiler geçen ve yapılan araştırmalarda da Tekirdağ’da ikamet edip, sanal olarak talimatlar vererek il ablalığı yürüttüğü tespit edilen Azra/Esma kod adlı Y.B’de Tekirdağ ilinde yakalanarak gözaltına alınmıştır.Şüphelinin yapılan ev aramasında, laptop, flash disk ve çok sayıda cep telefonu gibi dijital materyaller ele geçirilmiştir."

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala