GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-01-2023 18:01   Güncelleme : 07-01-2023 18:52

Gazeteci Gözüyle Fotoğraflar Sergisi Açıldı

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nin (MGC) düzenlendiği ‘Gazeteci Gözüyle Karma Fotoğrafı Sergisi’ açılışı yapıldı.

Gazeteci Gözüyle Fotoğraflar Sergisi Açıldı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Gazeteci Gözüyle Karma Fotoğraf Sergisi açılışı Marina’da yapıldı. Açılışa MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe ile yönetim kurulu üyeleri, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Toroslar Belediyesi eski Başkanı Hamit Tuna ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan MGC Başkanı R. Kaya Tepe, gazeteciler için fotoğrafların önemine değinerek şunları söyledi: Fotoğraf anı yaşatıyor, tarihe imza oluyor. Gazetecinin makinesinden çıkan tarihe damga vurmuş çok sayıda fotoğraf var. Biz bu fotoğraf sergisiyle aslında gazetecilerin son dönemde fotoğraf çekme alışkanlıklarını bıraktıklarını gözlemledik ve bundan dolayı kentimizde böyle bir gelenek başlattık. Geçen sene bunun ilkini yaptık, gene katılım çok iyiydi. Bu sene de normal insanların bakışından farklı olarak gazetecilerin çektikleri fotoğrafları sergilemek istedik. Bundan sonraki fotoğraf sergilerimizde de umuyorum ki birlikte olacağız.

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan böyle bir sergi düzenlediği MGC’yi tebrik ederek “Bir fotoğraf çok kısa bir sürede çekiliyor ama o kısa sürede o kadar çok iş yapıyor ki çeken kişi. Neticede ortaya anın tanıklığı çıkıyor. Belki de yüzlerce sayfa yazıyı kaplayacak bir olayı tek bir fotoğraf karesi anlatmaya yetiyor. Bu nedenle hem fotoğraf çekilmesini hem de böyle güzel bir etkinliğin hayata geçirilmesini çok değerli buluyorum.” dedi.

MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ise, “Gazetecilerin fotoğraf sergisi ile normal insanların fotoğraf sergisi bir olmaz. Gazeteci fotoğrafı okuyan, konuşturandır ve onun üzerine büyük yazılar yazandır. Bu yüzden gazetecilerin fotoğraf çekmesi çok önemli. Fotoğraflar gazeteci gözüyle okunmalı. Bu sergiyi açanları tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek toplu fotoğraf çekildi. Sergi, 8 Ocak Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

EditörEditör