EKONOMİ
Giriş Tarihi : 11-05-2023 21:44   Güncelleme : 12-05-2023 10:01

GİŞKAD, KAGİDER İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD), Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile iyi niyet protokolü imzaladı.

GİŞKAD, KAGİDER İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

Mersin HiltonSA'da gerçekleştirilen işbirliği protokolü imza etkinliğine GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Beydağı, KAGİDER Yönetim Kurulu  Başkanı Emine Erdem, GİŞKAD Kurucu Başkanı Cavidan Demirağ,  Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, KAGİDER Yöneticileri ve GİŞKAD Yönetim Kurulu üyeleri katıldı,

GİŞKAD  Başkanı Mürvet Beydağı, "KAGİDER ve GİŞKAD  olarak bir işbirliği protokolü imzalayacağız.Bu protokol İle Bilgi ve tercübelerimizi paylaşarak projeler ve ortak çalışmalarla işbirliği yapacağız.

Bu iyi niyet protokolü, KAGİDER ile olan işbirliğimizi pekiştirecek ve gelecekteki işbirliklerinin daha sağlam temeller üzerine kurulmasını sağlayacaktır.

Protokol hepimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim." dedi.

GİŞKAD Başkanı Beydağı, imzalanacak işbirliği iyi niyet protokolünün içeriği ile ilgili açıklamasında    http://www.ticaretinkadinlari.com  portalı aracığıyla  GİŞKAD Üyelerin sisteme dahil edileceğini, bu sistem içinde yer alan girişimci iş kadınlarının  yerelde daha  fazla kadın girişimciye  KAGİDER ile birlikte ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Beydağı, "KAGİDER ile imzaladığımız iyi niyet protokolü taraflar arasında işbirliğini güçlendirmesi , iş dünyasındaki kadınların gerekli bilgilere ve  iş pazarlarına ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

 8 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası Mersin'e göç eden 18- 30 yaş  genç kadınlarla "birlikte iyileşiyoruz" çalışması için geldiklerini ifade eden KAGİDER  Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem, KAGİDER Toplumsal Etki Strateji Geliştirme Gurubu Üyesi  ve GİŞKAD Kurucu Başkanı Cavidan Demirağ ile GİŞKAD ile iyi niyet işbirliği protokolü fikrinin gelişdiğini dile getirdi.

Başkan Erdem, GİŞKAD ile yapacakları işbirliğinin çok önemli olduğuna dikkat çektiği  konuşmasında, 

http://www.ticaretinkadinlari.com ile girişimci iş kadınlarının ülke ekonomisinden aldığı payın artırılması üzerine kurulan portal aracılığyla iş kadınları arasında işbirliği, güç birliği sağlayarak, hak ettikleri payı alamaları hedeflendiğini söyledi.

KAGİDER içinde 46 farklı sektörden  girişimci iş kadınlarının yer aldığını ifade eden Erdem, 450 üyeleri olduğunu, Türkiye ekonomisine % 8' katkı sağladıklarını ifade etti. Erdem, ülke genelinde kadın istihdamı azalırken, kadın girişimci sayısının arttığına dikkat çekerek girişimci kadınların dayanışması ve işbirliğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak "Birbirimize rol model oluyoruz. Birbirimizden ilham alıyoruz." dedi.

Başkan Erdem, KAGİDER'in kurulduğu günden beri Ülke içinde, yurtdışında yaptığı  çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Hedeflerinin "kadın-toplum-gelecek" olduğununu dile getiren Erdem,  ekonomide "yeşili" de hedeflediklerini söyledi..Kadın girişimcilerin görünür olan ulaşılabilir   http://www.ticaretinkadinlari.com portalı üzerinden  aplikasyon oluşturarak; bireysel kadın girişimciler,eğitimler,teşvikler, hibeler, bireysel duyurular,birbirlerini tanıma,birbirlerini kollama,birbirlerini farketme, proje ortaklığı, sağlayacak uygulamalarla ilgili bilgi verdi.

Türkiye Belediyeler Birliği ihalelerinden liyakat ve beceri yönüyle kadın girişimcilere daha çok pozitif ayrım için protokoller yaptıklarını ifade eden Erdem, iş kadınlarının hak ettiği payı almaları için işbirliğinin önemine dikkat çekerek yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuşmaların ardından  Başkan Beydağı ile Başkan Erdem İşbirliği iyi niyet protokolünü imzaladı. Hayırlı olması dileğinde bulunuldu. İşbirliği etkinliğine katılanlar birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

 

 

 

EditörEditör