KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 24-12-2022 20:11   Güncelleme : 23-12-2022 20:11

HAMİT İZOL’UN KİTABI ROZA'NIN FİLM SETİ’Nİ BAŞKAN SEÇER ZİYARET ETTİ

Başkan Vahap Seçer, Akdeniz İlçesi Çilek Mahallesi’nde çekimleri devam eden ve Hamit İzol’un aynı adlı kitabından uyarlanan “Roza” film setini ziyaret etti. Roza'nın yazarı Hamit İzol'un da hazır bulunduğu ziyarette oyuncu ve set emekçileriyle bir araya gelen Başkan Seçer, hem Mersin hem de film hakkında sohbet etti.

HAMİT İZOL’UN KİTABI ROZA'NIN FİLM SETİ’Nİ BAŞKAN SEÇER ZİYARET ETTİ

Başkan Seçer, Şanlıurfa’dan Mersin’e uzanan bir göç hikayesini konu alan filmin kadrosunda yer alan oyunculardan Belçim Bilgin, Fikret Kuşkan, Bahar Şahin, Burak Sevinç, Arin Alkış, Ümit Çırak, Deniz Bolışık, Yönetmen Mustafa Kotan ve Görüntü Yönetmeni Aşkın Sağıroğlu ile buluştu. Başkan Seçer, ekip ile hem Mersin hem de film hakkında sohbet etti.

Başkan Seçer, oyuncularla Mersin’i konuştu

Belçim Bilgin proje hakkında, “Bütün gönlümüzle, ruhumuzla herkes bu projenin içinde. Umarız, seyirci de öyle karşılayacak. Siz de şehrinizde bizi misafir ettiğiniz için bakalım filmi nasıl bulacaksınız; ayrıca heyecanlıyız” dedi. Başkan Seçer de, Mersin’de böyle bir projenin yürütülmesinden dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Başkan Seçer, oyuncularla yaptığı sohbette, kentte yaşayan insanlar arasındaki sosyo-ekonomik yapıya dikkat çekti. Başkan Seçer’in Mersin’i anlatması üzerine oyuncu Belçim Bilgin de, “Her şeyin karıştığı bir doku” sözüyle Mersin’in yapısını yorumladı. Devamında Başkan Seçer, “Ben de ‘Mersin Türkiye’nin özeti’ derim. Türkiye üzerine konuşmak istiyorsan, Mersin’in sorunlarını ele al, Türkiye’yle aynıdır. Burada ne varsa, Türkiye’de de var. Toplumsal ve ekonomik meselelerse burada var. Burada yok yok” dedi.

Başkan Seçer monitör başına geçti, çekimden bir sahne izledi

Başkan Seçer ayrıca, oyuncularla sohbetinin ardından monitör başına geçerek, çekim esnasından da bir sahne izledi. Seçer, film ekibi ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.

“Roza” bir göç hikayesi

Mevsimlik işçi olarak Şanlıurfa’dan Mersin’e göç eden bir ailenin dramını konu alan film, gelecek yıl vizyona girerek seyircisiyle buluşacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi de filme katkı sunarken, Şehir Tiyatrosu’ndan oyuncular da filmde rol alıyor.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör