SİYASET
Giriş Tarihi : 22-02-2019 18:24   Güncelleme : 22-02-2019 18:24

Hamit Tuna, Uray ve İstiklal Caddeleri ile Çamlıbel’i Canlandıracağız

Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna; “31 Mart’tan sonra 13 İlçe’ye dokunan hizmetler yapacaklarının sözünü verdi.Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yenişehir İlçesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluştu, STK ve kurum ziyaretleri yaptı.

Hamit Tuna, Uray ve İstiklal Caddeleri ile Çamlıbel’i Canlandıracağız

MHP Yenişehir İlçe Teşkilatı ile birlikte Yenişehir İlçe Kaymakamlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne nezaket ziyaretinde bulunan Başkan Hamit Tuna, huzur ve güvenliğin en önemli unsur olduğunu belirterek; “Hedefimiz Mutlu Mersin” dedi.

            Başkan Hamit Tuna, daha sonra Cumhur İttifakı AK Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Bekir Topçu ile birlikte Yenişehir İlçesi GMK bulvarı üzerinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret ederek, hayırlı kazançlar diledi ve vatandaşlarla  sohbet ederek taleplerini dinledi. Esnaf ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Hamit Tuna, hemşehrilerinden Cumhur İttifakına destek istedi.

Yenişehir ilçesinde bulunan Mersin Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası’na ziyaret eden Başkan Tuna, burada Oda Başkanı Yavuz Selim Madenli ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundu.

Toroslar’da 21’nci yüzyıl şartlarına uygun gerçekleştirdikleri kaliteli hizmetlerle bölgenin albenisinin arttığını, emlak ve arsa değerlerinde önemli bir artış olduğuna dikkat çeken Başkan Hamit Tuna, Büyükşehir ölçeğinde de hazırladıkları projelerle Mersin’i daha yaşanılabilir bir kent yapacaklarını söyledi.

Mersin Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli de yönetim kurulu üyeleri adına Başkan Hamit Tuna’ya çıkmış olduğu bu kutlu yolda başarılar dileyerek, destek sözü verirken; “Hamit Tuna başkanımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz. Başkanımızdan bir talebimiz yok. Çünkü talebimiz olmadan bize destek veren bir başkan. Sonuna kadar desteğiz” dedi.

Başkan Hamit Tuna, Cumhur İttifakı AK Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Bekir Topçu’nun hazır bulunduğu toplantıda Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen (Eğitimciler Birliği Sendikası) Mersin İl Başkanı Abdulla Çelik ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya gelerek projelerini anlattı ve taleplerini dinledi.

Yenişehir Göçmen’de vatandaşlarla bir araya gelerek, sohbet eden Başkan Hamit Tuna, kent için hazırladıkları projelerini anlattı.

“Hırsımız, aklımızın önüne hiçbir zaman geçmedi ve geçmeyecek” diyen Başkan Tuna; “Siyasetimiz düz, projelerimiz düz.15 yıllık belediyecilik hayatımızda 23 teftiş geçiren ve soruşturması olmayan, kolay hesap verebilen, meclisteki tüm kararların yüzde 99’nun oy birliğiyle geçen bir belediye başkanıyım. Çünkü biz bu kenti ortak akılla yönetiyoruz” dedi.

Cumhur İttifakıyla Mersin’e değer katacaklarının sözünü veren Başkan Tuna; “İktidarın gücüyle Kentimize yapılan yatırımları hep takip edeceğiz ve yapılan yatırımları Büyükşehir ölçeğindeki projelerimizle entegre edeceğiz. Sonucunda bu kent kazanacak” dedi.

Başkan Tuna, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Seyfettin Atar, Oda Başkanları, Mühendis ve Mimarla da bir araya gelerek, kenti geleceğe taşıyacak projelerini paylaştı.

3 dönemdir Toroslar’da hayata geçirdikleri ve Mersin için hazırladıkları projelerin kalıcı ve gelecekte şehre değer katacak projeler olduğuna dikkat çeken Başkan Tuna; “İnşallah Büyükşehir Belediyesi’nin büyük bütçesi ile kentimizin dinamikleriyle bir arada olacağız, rantabl olan her projeyi tartışıp, akıl süzgecinden geçirerek en doğrusunu yapacağız” dedi.

 “Uray ve İstiklal Caddeleri ile Çamlıbel’i Canlandıracağız”

 Kent merkezini yeni bir siluete kavuşturacaklarına dikkat çeken Başkan Tuna; “Özellikle eski Mersin olarak bilinen Uray Caddesi’nden başlayan İstiklal Caddesi’ne, Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nin oradan sahile Balıkçı Barınağına kadar gelen o bölümde siluet anlamında yenileme yapacağız. Kentin cazibesini kaybetmiş halini yeniden cazip hale getireceğiz ve Çamlıbel’i canlandıracağız” dedi.

 “Her yaştan İnsanımızın Bisiklet Kullanmasını Hedefliyoruz”

 Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Cumhur İttifakı AK Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Bekir Topçu ile birlikte Yenişehir İlçesi’nde bulunan Mersin Bisikletli Gezginler Derneği’ni de ziyaret ederek, Dernek Başkanı Ahmet Salih Özenir ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi.

Dernek üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Hamit Tuna, projeleri arasında yer alan güvenli bisiklet yolları ile ilgili görüş alışverişinde bulunarak, Mersin’de her yaştan insanın bisiklet kullanmasını hedeflediklerini söyledi.

Başkan Tuna; “İnşallah sizlerin destekleriyle 31 Mart’tan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda en özellikli olan projelerimizden bir tanesi de Müftü deresinin başından itibaren Karaisalı Mahallemize kadar olan bölümde yapacağımız yürüme ve bisiklet yollarıdır. Kafeler, köprü geçişleri, derenin içerisinde oluşturacağımız kademeler ile burayı 24 saat yaşamın devam ettiği bir merkez konumuna getireceğiz. Akdeniz, Yenişehir ve Toroslar’ın sınırı olan özellikli ve önemli bir yer burası.1968’de yapılmış ama hayata geçirilmemiş olan Efrenk baraj projesini yaparak, suyu boşa akıtmayacağız. Mustafa Kemal Mahallemizdeki Rauf Denktaş Parkımızın karşısındaki dolgu alanı olan Büyükşehir’in kullandığı 50 bin metrekarelik arsayı hem festival hem de fuar alanı olarak düzenleyeceğiz. İnsanlarımıza spor yaptıracağız. Toroslar’da sağlık, eğitim ve gençlik dedik. Gençlik kısmında yaptığımız tesisler, yürüme ve bisiklet yolları ortada. Bu özelliğimizi kentin bütününe yayacağız. Dünyanın en iyi şehir plancısı diyor ki. Kentte insanları yürüteceksiniz. Yürütemezseniz sağlıklı insan tipini oluşturamazsınız. Araçlara göre değil, insanlara göre şehir planlayın diyor. O planlamanın içerisinde olan en önemli kısımda yürüme ve bisiklet yollarıdır. İnsanlarımızı hareketli kılacağız. Hem trafik yoğunluğunu azaltacağız hem de bu şehirde bisiklete binen insan sayısını arttıracağız. İnsanlarımızın yaşam kalitesini daha güzel bir konuma getireceğiz” dedi.

Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı Ahmet Salih Özenir de Başkan Hamit Tuna’ya ve Yenişehir Belediye Başkan Adayı Bekir Topçu’ya başarılar diledi.

Başkan Tuna’nın bisiklet dostu olduğunu kaydeden Dernek Başkanı Özenir, bisikletli gezginler olarak sorunlarından bahsederek; “Kentimizde bisiklet yollarının eksikliği ve güvenli bisiklet yollarının olmamasıdır. Kiralama sisteminin yaygınlaştırılmasını ve otobüslerde bisiklet taşıma aparatlarının çoğaltılmasını istiyoruz. İnşallah bu projeleri yapacağınıza inanıyoruz” dedi.

MERSİN KENT HABER

PalaPala