KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 26-05-2023 21:41   Güncelleme : 26-05-2023 21:41

Hayal Melodileri Çağdaş Sanat Fuarı’nda 

Bu yıl ikincisi düzenlenen Hayal Melodileri Resim Yarışması'nda sergileme ödülü alan resimler, 3.Artcontact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nda sergilenecek.

Hayal Melodileri Çağdaş Sanat Fuarı’nda 

Hayal Melodileri, 3. Artcontact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nda 

Çaykovski "Yevgeni Onegin” operası temalı yarışmanın eserleri 01-04 Haziran tarihleri arasında Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezinde saat 11:00-21:00 arasında görülebilir.

EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Hayal Melodileri Resim Yarışması’nda birincilik Başarı Ödülü Marmara Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Emre Tura’nın olurken, İkincilik Başarı Ödülü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü Öğrencisi Ali Duman’a  ve Üçüncülük Başarı Ödülü Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü Öğrencisi Sena Gündüz’e verildi. Yarışmanın Jüri Özel Ödülü ise Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencisi Oğuzhan Ulutaş’ın oldu.

Başarı ve sergileme ödülü alan eserler, 1-4 Haziran tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenecek ArtContact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı ile sanatseverler ile buluşacak. Fuar, merkezine “kamusal alanda sanat” mottosunu alarak sanatı tabana yaymayı ve daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamayı hedefliyor. ArtContact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, 1-4 Haziran tarihleri arasında Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek ve Marmaray metro istasyonundan fuar alanına 15 dakikada bir karşılıklı servis aracı hizmet verecek. 11.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek olan fuara giriş ücreti ise tam 100 TL öğrenci 50 TL olacak.

Güzel sanatlar öğrencilerine destek Yarışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Selin Saraç “Vakfımız yetenekli gençleri sanatsal üretimlerinde desteklemeye çalışırken, klasik müziğin yaygınlaşmasını ve öğrencilerin entelektüel birikimlerinin artmasını da önemsiyor. Artcontact ekibine ve Sn. Bilgin Aygül’e öğrencilerin görünür olmasına destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Atis Fuarcılık ve ArtContact Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, sanat öğrencilerinin görünür olması için katkı vermeye devam edeceklerini söyledi. Aygül, “Bu yıl ArtAnkara’yı 72 bin kişi gezdi. Henüz üçüncüsünü düzenleyeceğimiz ArtContact’a da yüksek bir katılım hedefliyoruz ve 40 bine yakın ziyaretçi bekliyoruz. Sadece galeri ve alıcının yer aldığı değil, sanata ilgi duyan herkesin gezdiği, sanatçılarla bir araya gelip sanat üzerine sohbet edebildiği ve projeler üretebildiği bir organizasyon gerçekleştirme amacındayız” diye konuştu.

Yarışmanın ikinci başarı ödülü sahibi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü Öğrencisi Ali Duman ise “Artcontact Çağdaş Sanat Fuarı’nda ödül alan işimle görünür olmak beni çok mutlu edecek. EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı’na sanata desteği ve genç sanatçıları görünür kılma yolundaki emekleri için teşekkür etmek isterim. Proje benim için büyük bir gurur ve motivasyon kaynağı oldu” dedi.

B2PRESS

EditörEditör