YAŞAM
Giriş Tarihi : 27-11-2017 20:25   Güncelleme : 27-11-2017 20:25

İÇEL SOROPTİMİST KULÜBÜ’NDEN TURUNCU GÜNLER

İçel Soroptimist Kulübü 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nden itibaren 10 Aralık İnsan Hakları gününe kadar 16 gün boyunca sürecek bir dizi aktiviteler başlattı. Bununla ilgili Marina'da mini bir müzik dinletisi yapıldı. Farkındalık yaratmak için bir çok noktadaki paletlerde ''Kadına Şiddete Hayır'' afişleri asıldı, arabalara sticker dağıtıldı, insanlara turuncu drajeler ikram edildi, turuncu balonlar uçuruldu.

İÇEL SOROPTİMİST KULÜBÜ’NDEN TURUNCU GÜNLER

İçel Soroptimist Kulübü, 16 gün sürecek turuncu günlerinin startını 25 Kasım 2017 Cumartesi günü Mersin Marina'da verdi.

İçel Soroptimist Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç Şanlı, “25 Kasım, Dominik Cumhuriyeti’nde , Patria, Minerva ve Maria Mirabel kardeşlerin katledildiği gündür. 1985 yılında BM tarafından 25 Kasım Kadına Şiddetin yok edilmesi için Uluslararası Mücadele Günü ilan edildi. 1981 yılından bu yana dünyanın dört köşesinden kadınlar, toplumsal cinayet eşitsizliğine, ayrımcılığa ve şiddete karşı kadın dayanışmasını vurguluyorlar. Biz de İçel Soroptimist Kulübü olarak bu soruna dikkat çekmek, farkındalık yaratmak adına bu etkinlikle 16 gün sürecek turuncu günlerini başlattık. Bizlere destek olmaya gelen Mezitli Soroptimist Kulübü üyelerine de çok teşekkür ediyoruz. Böylesine önemli bir konuda aldığımız destekler, umudumuzu büyütmüştür'' dedi.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala