SAĞLIK
Giriş Tarihi : 15-01-2023 11:40   Güncelleme : 15-01-2023 12:05

İdrar Kaçırma Şikayetiniz Varsa Dikkat!

Mersin Toros Devlet Hastanesi'ne idrar ka.ırma şikayeti ile giden 19 yaşındaki hastaya yapılan muayene ve tetkik sonrası, mesanesini (idrar kesesini) tamamen kaplayan taşlar Üroloji kliniğinde Op.Dr.Aziz Ergin tarafından yapılan başarılı bir ameliyat ile çıkarıldı.

İdrar Kaçırma Şikayetiniz Varsa  Dikkat!

Yaklaşık 4 yıl önce tüksekten düşen ve parapleji (omurilik felci) gelişen hasta, geçirmis olduğu felce bağlı olarak idrar kesesini sonda ile boşaltıyordu.

Rutin kontrolleri için Mersin Toros Devlet Hastanesi Üroloji kliniğine başvuran 19 yaşindaki hastaya yapilan Ultrasonda mesanesini tamamen kaplayan taşlar tespit edildi.

Ameliyat öncesi hazirlikları tamamlandıktan sonra Op.Dr.Aziz Ergin tarafından başarılıi bir ameliyat ile taşlar  çıkarıldı.
Op.Dr.Aziz Ergin, "Paraplejik (omurilik felci) olan hastalarda Norojen mesane dediğimiz idrar kesesinin tamamen boşaltamama durumu rutinde gözüken bir tablodur. Fakat  bu hastalarda bu derece büyük taş olması rutinde gözlenen bir durum değildir.

İdrar kesesinin sinirsel hastalığı olup sonda ile boşaltamayan hastalara mesane  taşı hastalığı yönünden muayene ve tetkikleri rutin olarak yapılması gerektiğini düşünüyorum."   sözleriyle   açiklamada bulundu.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör