GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-11-2022 11:31   Güncelleme : 28-11-2022 16:23

İngilizce Mülakat Sırasında Hangi Hususlara Dikkat Edilmelidir?

İngilizce; tahmin edebileceğiniz üzere dünyanın en çok konuşulan dillerinin başında gelir.

İngilizce Mülakat Sırasında Hangi Hususlara Dikkat Edilmelidir?

 

İngilizce; tahmin edebileceğiniz üzere dünyanın en çok konuşulan dillerinin başında gelir. Türkiye’de İngilizce eğitimine çok önem verilir. Eğitim hayatına başlayan çocuklar; henüz ilkokulda İngilizce ile tanışırlar. Ardından, Anadolu Lisesi gibi İngilizce eğitimin ön planda olduğu okullarda okudukları takdirde İngilizcelerini geliştirme şansını elde ederler.

Takdir edersiniz ki, Türkiye’de çok sayıda kaliteli üniversite bulunuyor. Bilhassa Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi gibi okullarda eğitim almak isteyenlerin İngilizceleri iyi olmak zorundadır. Bu tür okullarda okuma hakkını elde eden öğrenciler; lisans eğitimlerine başlamadan evvel bir yıl İngilizce hazırlık okurlar. Bu sayede, kendilerini listening, reading, writing ve speaking gibi yeteneklerde geliştirme şansını elde ederler. İngilizce; hayatın her alanında olduğu gibi iş dünyasında da hatrı sayılır bir öneme sahip! İngilizce mülakat korkusu yaşayanların sayısı bir hayli fazla! Fakat, belirli hususlara dikkat edildiği takdirde ingilizce mülakat sürecini sorunsuz atlatmak mümkün olur.

İngilizce Mülakatlarda Önemli Noktalar Nelerdir?

İngilizce mülakatlarda başarılı olmanın yolu tahmin edebileceğiniz üzere iyi bir hazırlıktan geçer. Bu sayede, iş görüşmesi sırasında sorulan sorulara en iyi şekilde cevap verilir. Ayrıca, görüşülen kişinin gerçekte neyi bilmek istediği de sorunsuz bir şekilde anlaşılır. İnsanlar; mülakat sorularını önceden tahmin etmeye çalışırlar. Ancak, cevapları ezberlemekten ziyade konular hakkında daha rahat bir şekilde konuşmak hedeflenmelidir. İnsanlar; İngilizce mülakat sürecine en iyi şekilde hazırlandıkları takdirde görüşme sırasında kendilerinden emin olurlar. Bunun yanı sıra, İngilizce mülakat sırasında dikkat edilmesi gereken farklı hususlar da mevcuttur.

  • Başta İngilizce mülakat olmak üzere tüm iş mülakatlarına hazırlıklı gidilmelidir. Her şeyden önce, görüşülecek şirket hakkında bilgi toplanmalıdır. Hatta, mümkün olduğu takdirde görüşmeyi gerçekleştirecek olan kişinin de kim olduğu öğrenilmelidir. Kişinin şirket hakkında bildiklerini İngilizce aktaracak kadar kelime bilgisine sahip olması önemli bir husustur.
  • Takdir edersiniz ki, ingilizce mülakat esnasında en çok “Can you tell me about yourself?” sorusu ile karşılaşılır. Bir başka deyişle, kişiden kendisi hakkında bahsetmesi istenir. Bu noktada, kişinin yaşı, eğitimi, okuduğu okullar, iş ve staj deneyimleri, hobileri, yetkinlikleri gibi hususlarda İngilizce konuşması gereklidir. İngilizce mülakat öncesinde bilhassa kendini tanıtma kısmına en iyi şekilde hazırlanılmalıdır.
  • Türkiye’de yaşayan insanların çoğu İngilizce pratik konusunda şanssızdırlar. Bu noktada, İngilizce mülakat sürecine hazırlananların İngilizce bilgisi iyi olan arkadaşlarıyla konuşarak pratik yapmaları tavsiye edilir.
  • İngilizce mülakat sürecinde dürüst olmak son derece önemlidir. CV’deki bilgiler ile kişinin karşı tarafa aktarmış olduğu bilgiler arasında tutarsızlık olmamalıdır.
  • Birçok kişi İngilizce konuşurken hata yapmaktan korkar. Fakat, mülakatı gerçekleştiren kişinin hatasız bir şekilde İngilizce konuşan adayı aradığını söylemek mümkün değildir. Bu yüzden, İngilizce mülakat sırasında doğal ve doğaçlama konuşmak önemlidir.
EditörEditör