TURİZM
Giriş Tarihi : 08-07-2022 18:28   Güncelleme : 30-07-2022 14:18

İngiltere Turist Vizesi

İngiltere turist vizesi, İngiltere'ye turistik,ticari,aile ve arkadaş ziyareti veya sportif faaliyetlere katılmak için ya da özel tıbbi tedavi sebebiyle gitmek isteyenlerin başvuracağı vize çeşitlerinden biridir.

İngiltere Turist Vizesi

 Standart ziyaretçi vizesine gidilecek tarihten en az 3 ay önce başvurulmalıdır.Başvuruyla ilgili karar 3 hafta içinde başvuran kişiye olumlu ya da olumsuz şeklinde bildirilir. Standart ziyaretçi vizesi ile İngiltere'de 6 aya kadar kalınabilmektedir. Ancak özel tedavi için gidenler 11 ay, araştırma projesi için gidenler ise 12 aya kadar kalabilirler. Kişi İngiltere'de daha uzun süre kalması gerektiğini kanıtlayabilirse 2, 5 veya 10 yıllık vize başvurusu da yapabilmektedir. İngiltere'ye her gidişinizde en fazla kalabileceğiniz süre 6 aydır. İngiltere turistik veya ticari vize başvurusu için online form doldurulmalı ve yetkilendirilmiş olan vize başvuru merkezinden randevu alınmalıdır. Ancak yapılabilecek en ufak bir hatada vize başvurusunun reddedilme ihtimali olduğu için başvurunuzu sizin adınıza profesyonelce yürütebilecek Vize Merkezi uzmanlarına danışmanızı tavsiye ediyoruz.

İngiltere Turist Vizesi Başvuru Formu

Başvuru yapılırken en önemli belgelerden birisi online olarak tanımlanmış vize başvuru formunun doldurulmasıdır. Başvuru formunda yapılan hatalar ve eksiklikler olumsuz sonuç alınmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden vize başvuru formunuz işinde uzman ekipler tarafından, profesyonel bir şekilde eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurulmaktadır. İşlerin aksamadan ve zaman kaybı yaşanmadan halledilebilmesi için uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Vize evraklarınız eksiksiz bir şekilde ofisimize teslim edildiği zaman vize başvuru süreciniz başlatılır. Başvuru dosyanızın işlem süreci başvuru merkezine başvurulduğu tarih itibariyle başlamaktadır. Dosya hatasız ve tamamıyla hazır olduğunda işlem süresi tarihi randevu tarihinden sonra 15 iş günüdür. Bu tarih bazı durumlarda değişebilmektedir.

İngiltere Turist Vizesi Ücreti

 Başvuru yapılan süreye göre turistik vize ücreti değişkenlik göstermektedir. 6 ay ile 10 yıllığa kadar vize verebildiği için İngiltere vize ücretlerinin minimum maliyeti 150 dolar civarındadır. Güncel fiyatlar için bizimle iletişime geçmeniz daha doğru olacaktır. Çünkü döviz kuru sebebi ile fiyatlar değişkenlik gösterebilmektedir.

Uzun Süreli İngiltere Ziyaret Vizesi

Başvuruda bulunmak istiyorsanız İngiltere'ye sık sık gitmek zorunda olduğunuzu, ziyaret vizeniz geçerliyken ziyaret gerekçinizin değişmiş olduğunu ve her ziyaret sonucu İngiltere'yi terk edeceğinizi kanıtlamanız zorunludur.

Akademisyenler İçin Ziyaret Vizesi

İngiltere'de muadil olan resmi bir değişim programında yer almalı, kendi kişisel araştırmanızı yapmalı, başka birisinin araştırması, öğretimi veya klinik uygulamasına katılmalısınız.

Tedavi Amaçlı İngiltere Ziyaret Vizesi

Tıbbi tedavi için vize başvurusu yapıyorsanız, özel bir tedaviye ihtiyaç duyduğunuz tıbbi bir durumunuz bulunduğunu, tedavi için ödeme yaptığınızı, yeterli paraya sahip olduğunuzu, kamu fonlarına ihtiyaç duymadığınızı ve gidiş-dönüş için ödeme yaptığınızı, tedavi tamamlandıktan sonra veya vizeniz sona erdiği zaman İngiltere'den ayrılacağınızı, halk sağlığı için tehlikeli ve bulaşıcı bir hastalığınız olmadığını kanıtlamanız gerekmektedir. Standart ziyaretçi vizesini tıbbi tedavi için aldıysanız vizeyi 6 ay daha uzatabilirsiniz.

 

  • 18 Yaşından Küçükler İçin İngiltere Ziyaret Vizesi Şartları
  • 18 yaşından küçükler şu şartları sağladığı takdirde yanlarında bir yetişkin olmadan seyahat edebilirler:
  • Ebeveynden alınmış İngiltere'ye seyahat edebileceğinize dair yazılı izin,
  • Ebeveynin irtibat bilgileri,
  • İngiltere'de konaklamak için uygun bir yere sahip olunduğuna dair kanıtlar

 

 

 

 

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala