GÜNDEM
Giriş Tarihi : 14-06-2022 22:32   Güncelleme : 15-06-2022 00:42

İSA ÇANİ, MTSO BAŞKANI OLMAK İÇİN ADAYIM

Lojistik sektörünün ünlü adı MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani, "Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanlığına adayım" açıklamasında bulundu.

İSA ÇANİ, MTSO BAŞKANI OLMAK İÇİN ADAYIM

MTSO 20 Nolu Meslek Komitesi ve MTSO Yönetim Kurulu Üyesi, İsa Çani Uluslararası Taşımacılık İnşaat Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İsa Çani, Navona Oteli'nde lojistik sektörü temsilcilerinin katıldığı yemekte MTSO Başkan adaylığını açıkladı.

İsa Çani'nin MTSO Başkan Adaylığını açıkladığı toplantıya lojistik sektörünün önemli adları ve t sektörün emsilcileri salonu doldurarak büyük katılım gösterdi. 

İsa Çani, Lojistik sektörünün tam desteğini arkasına  aldığını belirttiği konuşmasında, Mersin'de lojistik sektörü Mersin ekonomisinin lokomotifi, en önemli sektörü olduğununa vurgu yaparak, MTSO Başkanının lojistik sektöründen birinin oda başkanı olarak  seçilmesi zamanının geldiğini söyledi.

İsa Çani," Burası benim evim, sizde benim ailemsiniz. Beb burada ailemle MTSO Başkan adaylığımı açıklıyorum" sözleriyle başladığı adaylık açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Bizim lojistik tektörümüz, ülkenin ihracatını, italatını taşıyoruz. Aynı zamanda İngiltere'den Irak'a, Almanya'da Ülkemize, Portekiz'den, İspanya'dan İran'a  her ülkeye taşıma yapıyoruz.Biz Türkiye'nin en önemli sektörüyüz." sözleriyle lojistiğin ülke ve dünya  ekonomisindeki yerini, ekonomiye  kattığı katma değeri ve kent ekonomisindeki önemini dile getirdi. 

Mersin'de lojistik sektörünün sorunları, çözüm yolları ile ilgili olarak düzenlenen çalıştaylarda,toplantılarda, görüşmelerde  lojistik sektörünün sorunlarını ülke ve kent gündemine tartışıldığına dikkat çeken Çani, bu çalıştay ve toplantılarda lojistik sorunların çözümü için gayret gösterdiğini belirtti.

Lojistik sektörünün sorunların çözümü için Mersin'e gelen  Ana muhalefet partisi liderine, partinin MYK Üyelerine, kentin Belediye Başkanlarına konuyla ilgili bilgiler vererek çözüm odaklı çabalarını dile getiren Çani,  "Divan başkanlığını yaptığım bu toplantılar ulusal kanallarda canlı yayınlanarak ülke gündemine taşındık" dedi.

  Çani, Mersin gündeminde lojistik sekörü  hak ettiği yeri alması için göstermiş olduğu gayretler sonucu, MTSO Başkanı ve MTSO Üyeleri  ile birlikte Mersin'in en önemli beş projlerinden birinin lojistik olduğunu kamuoyuna taşıdıklarınıı, bunun sonucu olarak   projelendirilerek "lojistik köyü", "lojistik merkez" kent gündemindeki yerini aldığını belirtti.  Çani, sektörün sorunlarını her fırsatta dile getirdiğini belirttiği konuşmasında, "Nakliyecilerin sorunlarını her toplantıda gündeme taşıdım" sözleriyle lojistik sektörü temsicilerinden büyük alkış aldı.

Çani, "Bugünkü toplantımıza çok güzel bir katılım oldu. Hepinize çok çok teşekkür ederim. Birlikten güç doğar. Zaten biz birlik içindeyiz.Daha da güçlü olacağız.Bizim sektörümüz ekonominin lokomatif sektörüdür. Bu yüzden biz, gücümüzün farkına varalım.Güçlü olduğumuzu her fırsatta her yerde  dile getirelim.Lojistik sektörünün kente ve ülkeye yaptığımız katkıları her fırsatta dile getirelim." dedi.

Her ilde öncelikli olan sektörlerden başkan seçildiğine dikkat çeken Çani "Nasıl Antalya  kent ekonomisinin lokomotifi turizim ise, turizimciden oda başkanı seçiliyorsa,  Konya sanayi odasının başkanı da kent ekonomisinin lokomotifi  çiftçilerden seçildiğini hatırlatarak, "Biz Mersin ekonomisinin lokomotifi lojistikçilerdir. oda başkanını biz belirleyelim. Ben sizlerin lojistiği temsilcileri olarak,  oda başkanlığını lojistkten gelen bir kardeşiniz olarak, ailenizden biri olarak  MTSO Başkanlığına  adayım. MTSO Başkanlığına  Lojistik sektöründen bir kardeşinizin yakışacağını düşünüyorum. Hepinizden bu konuda tam destek bekliyorum.Biz birlikte olursak çok güçlü oluruz. Mersin'de 850'ye yakınlojistik  sektör temsilcisi var. Jojistik ektörün yüzde doksanı burada salonu doldurarak bana verdiğiniz  tam desteği gösterdiniz..Hepinizin MTSO Başkan adaylığıma desteğinizi bekliyorum" sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

Lojistik sektöründen beklediği  tam desteği salonu doldurarak gösteren sektör temsilcileri, yaptıkları konuşmalarla İsa Çani'ye destek vereceklerini açıkladılar.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala