KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 30-09-2022 20:15   Güncelleme : 02-10-2022 20:37

İSK 27. MERSİN ARKEOLOJİ GÜNLERİ BAŞLADI.

İSK 27. Mersin Arkeoloji Günleri'n açılışı gerçekleştirildi. Etkinlikler 30 Eylül- 1 Ekim 2022 tarihleri arasında arkeoloji tutkunları için pek çok oturum yer alırken, iki fotoğraf sergisi de ilgi çekiyor..

İSK 27. MERSİN ARKEOLOJİ GÜNLERİ BAŞLADI.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen İçel Sanat Kulübü (İSK), 27. Mersin Arkeoloji Günleri açılışında Belediye Başkanlarının mazeretleri nedeniyle katılım göstermedi. 

Açılışa Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, İSK Başkanı Mecit Baskın'ın yanı sıra etkinliğe Tarsus, Toroslar, Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli Belediyesi temsilcileriyle, Mersin Ticaret Borsası temsilcisi, arkeoloji dostları hazır bulundu.

Etkinliği program yapımcısı Fatih Alkar sundu. Arkeoloji Günleri beklenen ilginin uzağında gerçekleşti. İSK Başkanı Baskın, 27. Mersin Arkeoloji Günleri'ne katkı veren Mersin Büyükşehir Belediye adına Başkan Vekili Gülcan Kış'a, MTSO Başkanı Kızıltan'a, Akdeniz Belediyesi adına  Yusuf Duman'a, Mezitli Belediyesi adına Nuran Kurtuluş'a teşekkür plaketini ve çiçeklerini takdim etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sanata ve kültüre olan desteklerinin öncelikle sürdürüleceğini dile getirerek, İSK düzenlediği iki günlük etkinlikle arkeoloji uzmanlarının yaptığı kazı çalışmaları ve Mersin'in tarihi dokusuyla ilgili etkinlikler düzenlenmesinin kent için çok önemli olduğunu söyledi. Mersin tarihi ve cığrafi bakımından çok önemli ve değerli zenginlikleri olduğuna vurgu yapan Kış, "Bu zenginlikleriyle dünyaya marka olacak değerlerine sahip çıkmalıyız." dedi.

Kış, ".Mersin, arkeolojik yapısıyla zengin bir kenttir.Bu zenginlikleri turizme kazandırarak Mersin'i dünyay tanıtmak için kazılar yapan arkeoloji ekiplerine, ekip başkanlığı yapan hocalarına teşekkürler ediyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak arkeoloji kazılarına maddi ve manevi büyük destek veriyoruz. Bu destekleri de sürdürmeye devam ediyoruz." dedi.,

Açılış etkinliğinde fotoğraf sergisi ile yer alan Büülent Akbaş ile resimleriyle katkı sunan Asuman Bozkurtoğlu'na teşekkür plaketi verildi.

Fotoğraf sanatçısı Bülent Akbaş, Roma Dönemine ait  20 fotoğrafın yer aldığı özel bir seçki sunduğunu, bu fotoğraflarda yer alan bazı tarihi eserlerin tahrip edildiğine dikkat çekti. 

İSK 27 Mersin Arkeoloji Günleri Yerelde Kent Kültürüne Katkı Ödülünü Aydın Sevim alırken Ulusalda Kültüre Katkı Ödülü Doç.Dr. Tülün Selvi Ünlü'ye verildi.

Etkinlikler bugün ve yarın oturumlar, sergilerle devam edecek.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala