GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-08-2022 18:52   Güncelleme : 11-08-2022 18:52

İzmir Enternasyonal Fuarı 91. Kez Kapılarını Açıyor

İlklerin ve eğlencenin adresi olan İzmir Enternasyonal Fuarı, dünyanın en büyük gastronomi fuarı olan Terra Madre’ye de ev sahipliği yapacak.

İzmir Enternasyonal Fuarı 91. Kez Kapılarını Açıyor

İlklerin ve eğlencenin adresi olan İzmir Enternasyonal Fuarı, dünyanın en büyük gastronomi fuarı olan Terra Madre’ye de ev sahipliği yapacak. “Terra Madre Anadolu”, Anadolu’nun bereketini dünya ile buluşturacak.

1986 yılından beri İtalya’nın Torino kentinde düzenlenen Terra Madre (Toprak Ana) toprak ananın bize sunduğu ürünlerin; iyi, temiz, adil şekilde üretimini ve paylaşımını desteklemek amacıyla geliştirilmiş bir organizasyon. Slow Food'un (Yavaş Gıda) önderliğinde, küçük ölçekli üreticileri desteklemek için 160 ülkeyi kapsayan Terra Madre, bu yıl İzmir Enternasyonal Fuarı süresince, Kültürpark Lozan Kapısı girişinden itibaren oluşturulacak özel alanda gerçekleştirilecek. 

Terra Madre Anadolu’ya, Türkiye’den ve dünyadan yerel üreticiler, çiftçiler, çobanlar, balıkçılar, ekonomistler, entelektüeller, ekolojistler, antropologlar, yazarlar, filozoflar, aşçılar, üretici birlik ve kooperatif temsilcileri de katılacak. “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla İzmir’den yayılan; sağlıklı, iyi, adil ve temiz gıdaya ulaşma hedefine bir adım daha yaklaşmak için kullanılabilecek alternatif yollar tartışılacak. Terra Madre Anadolu ile üreticiler bir araya gelerek sorunlarını konuşma fırsatı bulurken tüketiciler de ürünlerin arkasındaki çiftçiyi, balıkçıyı ve üreticiyi keşfetme fırsatı yakalayacak. İyi, temiz, sağlıklı gıdaya erişim ve tarım konusunda çok sayıda panel ve çalıştay yapılacak. Değişen gıda sistemleri bütüncül bir şekilde ele alınırken dünyanın lezzetleri İzmir ile İzmir’in lezzetleri ise dünyayla buluşturulacak. Ziyaretçiler; yaşamı daim kılmak için İzmir’in çok sesli, çok renkli ve çok nefesli bereket sofrasında bir araya gelecek.

91. kez kapılarını açacak Fuar; teknoloji, ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin her yaş grubuna hitap eden etkinlikleriyle ziyaretçileri karşılayacak. Ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler, 7’den 70’e herkesin kendine özel bir tat alacağı farklı etkinlikler, İzmir’in ve Türkiye’nin en köklü kültür mirasında ziyaretçilerle buluşacak. Her yıl farklı kültürlere ev sahipliği yapan, havasını soluyan herkesi geçmiş ve gelecek arasında zaman yolculuğuna çıkartan İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl da Çim Konserleri, Mogambo Geceleri, Rock & Rap Sahnesi, Açıkhava Tiyatrosu etkinlikleri, Sinema Burada Festivali Gastronomi Temalı Film Gösterimleri, Terra Madre Anadolu Lezzet Avı, Çocuk Sahnesi, Çocuk Alanı, Macera Parkuru, Oyun Ve Teknoloji Alanı, Bilgi Yarışması, Zipline Parkuru, sergiler, spor etkinlikleri ve gezici etkinlikler ile ziyaretçilerine keyifli, eğlenceli ve sanat dolu günler geçirtmeyi hedefliyor.

91. kez yapılacak İzmir Enternasyonal Fuarı; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenecek. 2 – 11 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak Fuar'ın Ana Sponsoru Folkart, Etkinlik Sponsoru ise Migros oldu. Fuarın giriş ücretleri; tam 8 TL, öğrenci 3,50 TL olarak belirlendi. Kültürpark’ın tüm kapılarından giriş-çıkış yapılabilecek ve Fuar etkinlikleri 16.00 - 23.00 saatleri arasında düzenlenecek.

İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında ve T.C. Ticaret Bakanlığı himayesinde düzenlenen en önemli organizasyonlardan biri olan İzmir İş Günleri’nin 8.’si, 1 – 2 Eylül 2022 tarihlerinde çevrimiçi olarak geçekleştirilecek. Delegasyonlar arasında ve bakanlar düzeyindeki iş görüşmeleriyle birçok ticari anlaşmaya imza atılan, Türkiye için “uluslararası ticaret platformu” niteliğinde olan organizasyonla İzmir Enternasyonal Fuarı, 100 yıla yaklaşan ticari misyonunu yerine getirerek katılımcılara yeni ticaret kapıları açıyor. Uluslararası yatırım fırsatları ve yeni iş fikirlerinin değerlendirileceği ticari buluşmalarda, yeni iş birlikleri, yeni girişimler ve ülkeler arası ticari faaliyetlerin güçlendirilmesi hedefleniyor.

League of Legends Türkiye Büyük Finali 2022 Kültürpark’ta

Bilişim ve girişimciliğe yatırım yapan ve bu kapsamda birçok etkinlik düzenleyen İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl yine oyun dünyasının önemli etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Yılın en iyi League of Legends takımının belirleneceği Türkiye Büyük Finali 2022, 10 Eylül 2022 Cumartesi günü 91. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda gerçekleşecek. Türkiye Büyük Finali ilk kez İstanbul’dan farklı bir şehirde taraftarla buluşacak ve 9 ve 10 Eylül tarihlerinde Kültürpark’ta özel bir League of Legends 10. yıl festivali gerçekleştirilecek. 

Oyun Start-up’ı yarışması finali Fuar’da 

İzmir Enternasyonal Fuarı, oyun sektöründe yer almak isteyen genç girişimcilerin başarılı oyun start-upları kurmalarını sağlayan ve onları profesyonelleştirerek dünyaya açılmalarına öncülük etmeyi amaçlayan Next Game Startup Girişimcilik Yarışması’na da ev sahipliği yapacak. Yarışmada finale kalan 10 takım, sunumlarını yaparak dereceye girmek için mücadele edecek. Next Game Startup Yarışması ve Oyun Girişimciliği seminerleri ile oyun ve girişimcilik alanında sektörün önde gelenleri bir araya gelecek. Oyun geliştiriciler sadece oyun severlerle değil aynı zamanda değerli jüri üyeleri, mentorlar ile bir araya gelerek projelerini tüm Türkiye’ye tanıtma şansı bulacak. Yarışmanın 11 Eylül 2022’de gerçekleşecek finali ile ilk üçe girenler ödül kazanacak. Ayrıca, ödüllü Intel&Vatan Bilgisayar Game Jam ve konsol turnuvaları ile çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.

Hibya Haber Ajansı

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala