TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 07-02-2022 18:03   Güncelleme : 17-02-2022 23:49

Japonca Çeviri

Kendine özgü bir dil olan Japonca dünya çapında ortalama 125 milyon kişi tarafından kullanılır.

Japonca Çeviri

 Eklemeli bir dil olan Japonca Türkçe ile benzer noktalara sahiptir. Japonca çeviri yapılırken benzerliklerin bulunması avantaj sağlar. Japoncada diğer pek çok dilden kelimelerin bulunması çevirilerin daha rahat yapılmasına imkan verir.

Dünya genelinde ülkeler arası ilişkilerin en gelişmiş olduğu bölgelerden biri olan Japonca özellikle teknoloji alanında sıkça tercih edilir. Bu nedenle tercümelerde kullanım kılavuzu ve ilgili metin içeriklerine talep daha fazladır. Hem yazılı hem de sözlü olarak verilen tercüme desteği için daima profesyonel çözümler sunulur.

Metinlerin akıcı bir şekilde hedef dile aktarılması, dile ait kültürel özelliklerin ve dil bilgisi yapısının bilinmesi tercümede dikkat edilmesi gereken başlıca noktalar arasında yer alır. Her bir çeviride müşteri memnuniyeti esas alınır. Zamandan tasarruf sağlayacak şekilde yapılan çeviriler güvenilir ve yenilikçi hizmet anlayışı ile tamamlanır. Buna karşılık daima en uygun çeviri fiyatları belirlenir. Her bir fiyatta metnin özellikleri dikkate alınır.

Japonca Türkçe Çeviri

Tercüme hacminin sürekli artışta olduğu Japonca Türkçe çeviri hizmetlerinde kaliteli esas alınır. Özellikle Türkiye ile Japonca arasındaki ilişkiler Moğol döneminde başlamış ve gelişerek günümüze kadar ulaşmıştır. Bu ilişkinin gelişmesi için iki ülke arasında çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. 2003 yılının Türkiye yılı, 2010 yılının Japonya yılı olarak kutlanması bunun örnekleri arasında yer alır.

Dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip olan Japonya imalat sanayi, otomotiv sektörü gibi alanlarla ön plana çıkar. Bu alanlarda iletişimin sağlıklı olabilmesi ve metinlerin daha anlaşılabilir hale gelmesi için sözlü ve yazılı çeviri desteğine ihtiyaç duyulur. Yazılımlar, sunumlar, patent belgeleri, kullanım kılavuzları, broşürler, teknik şartnameler, web sitesi tercümeleri en çok talep edilen alanlardır.

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala