GÜNDEM
Giriş Tarihi : 07-03-2022 20:22   Güncelleme : 07-03-2022 20:22

KA.DER Mersin Koltukların Yarısını İstiyoruz

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Mersin Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği basın toplantısında seçimlerde eşitlik istediklerine vurgu yapılarak "KA.DER 25. Yılında koltukların yarısını İstiyor" açıklamasında bulunuldu.

KA.DER Mersin Koltukların Yarısını İstiyoruz

Mersin Tenis Kulubü2nde düzenlenen basın toplantısına KA.DER Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, KA.DER Mersin Şube Başkanı Figen Kutluay, Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, Yenişehir Belediye Meclisi Üyesi Hülya Toy Günel'in yanı sıra Ka.Der bileşenleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının nardından KA.DER Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, "Bu yıl, basın toplantısına kamu oyunu bilgilendirmek adına yaptığımız bu ve benzeri etkinliklerde her zaman  sesimiz olan medya mensuplarının yanı sıra kadın STK ların temsilcilerini davet ettik. Kadın birlikteliğine en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz.  

KA.DER  25. Yılında Koltukların Yarısını İstiyor!

Kadınların heralanda eşit olarak temsil edilmesini savunan KA.DER 25. Yılını kutlarken ‘’Koltukların Yarısını İstiyoruz ‘’ hedefini koydu.

4 Mart 1997 tarihinde kurulan KA.DER , siyasetten akademiye, istihdamdan  medyaya kadın temsiline varana dek, hayatın her alanında seçimle ve atama ile gelinen tüm karar alma mekanizmalarında cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çıktığı yolculuğun 25. Yılınına geldi.

Çeyrek yüzyıldır, kadınların  siyasetten akademiye, istihdamdan medyaya, hayatın her alanında eşit temsil için çalışıyoruz.

Kadın Yoksa Eşitlik Yok. Kadın Yoksa Demokrasi Yok’.’ 25. Yaşımız Kutlu Olsun!  Kadınlar Birlikte Güçlü." sözleriyle konuşmasını tamamladı.                     

                               

KA.DER Mersin Şube Başkanı Figen Kutlay,  KA.DER Mersin Şubesi 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ile ilgili açıklaması ise; "Biz kadınlar  8  Mart'ın, takvimden  kadınlara  lutfedilen  birkaç günden biri olmasıyerine, tüm insanlığa barış ve eşitliği sağlayan bir hayatın inşası için yürüttüğümüz kararlı mücadelemizin simgesine dönüşeceği bir gelecek için çalışıyoruz. Bizim arzu ettiğimiz  barışçıl ,ve eşitlikçi, adil ve özgür toplum yerine, bugün erkek egemen yönetsel aklın karşımıza çıkardığı bir hayat dayatması altındayız.

Kadınlara, entemel  hakları olan yaşam hakkı dahil eğitim ve istihdamda  eşitlik, kendi yaşamı hakkında karar alma gibi en temel insan haklarının dahi hala gasp edildiği bir hayat öngörülüyor. Kadın cinayetlerini sonlandırmak için toplumsal dönüşümü sağlayacak kararlı programlar uygulanması yerine, var olan nafaka haklarımızın geri alınması, çocuk yaştaki evliliklerle ilgili suçlara af getirilmesi, istanbul Sözleşmesi'nden çıkılması gibi tartışma ve kararlarla, yükselen kadın hakları karşıtı muhafazakar geriye   gidiş dalgası,  son  yıllarda   artarak   kendini göstermektedir.

Haklarımızla ilgili pazarlık etmeyeceğiz. Baskılar, kadınları haklı taleplerinden vazgeçirme etkisi yaratmayacak. Kadınlar olarak istanbul Sözleşmesi için Meclis'te, sokaklarda, eşit işe eşit ücret, insan hakları ve onuruna yaraşır çalışma ortamı taleplerimizle isyan etmekteyiz.  Varolan haklarımızın geri alınmasına  müsaadeetmek yerine, eşitlik sağlanana ve kağıt üzerinde var olan haklar  hayata  geçirilene kadar  mücadelemizi sürdüreceğiz. Örgütlüyüz, haklıyız, vicdanlarda kazanan biziz.  Sandıklarda da hakettigimiz eşit temsile kavuşaçak ve o koltukların yarısını alaçağız.

Türkiye'deki kadın hareketi ulusal ve uluslararası toplum içerisindeki  güvenirliliğini, hayata  dokunması,  çözüm  üretmesi,  gerçekçi , samimi,  meşru  ve  haklı olmasından alıyor.  

Gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz ve birleştiğimizde tüm dünyayı baştan yazacak güç biziz.Kadınları yoksaydığınız hayat, bizim kaderimiz değil…Gelecek biziz, Kaderimizi biz yazar" ifadesinde bulundu.

Toplantıya katılanlar  KA.DER'in hazırlamış olduğu karne ikamuoyu ile paylaşıldı.  Ardından KA.DER'in kuruluşunun 25. Yıl pastası kesildi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala